Julie tok dette bildet på ferie: Fikk gåsehud da hun kom hjem og oppdaget den skjulte faren

02/01/2024 12:00

Sofie

Utland
Foto: Julie Sundukova
Foto: Julie Sundukova
Julie fikk gåsehud da hun oppdaget hva som lett kunne ha drept henne.

Fotograf Julie Sundukova trodde hun hadde tatt en serie ufarlige bilder av den vakre naturen på ferien til Madagaskar.

Men da den 37 år gamle russiske kvinnen la bildene sine på datamaskinen da hun kom hjem, fikk hun et sjokk, skriver TV2, ifølge Nyheder24.

Under et besøk i naturparken Andasibe i 2016 på den afrikanske øya hadde Julie Sundukova gått rundt og tatt bilder. Ikke på noe tidspunkt hadde hun lagt merke til at hun ikke var alene.

Det var først da hun zoomet inn på et av bildene fra naturparken foran datamaskinen hjemme i Russland at sannheten gikk opp for henne. Et godt voksent og dødelig rovdyr lurte ganske nær henne.

Men siden dyret er uhyggelig flink til å gli inn i omgivelsene, merket ikke Julie faren. En såkalt nilkrokodille var gjemt i de grønne bladene noen meter unna der hun hadde tatt bildet.

- Du kan tro at jeg ble overrasket da jeg plutselig så et krokodilleøye på dataskjermen. Der fant jeg ut hvor nær jeg hadde vært en av naturens raskeste menneskeetere, sier Julia Sundukova til TV2.

Foto: Julie Sundukova.

En nilkrokodille kan bli opptil seks meter lang og veie 1000 kilo og lever i elver og innsjøer i hele Afrika, inkludert Madagaskar. Den på bildet ser ut til å være en stor i sitt slag, siden halen kan sees et stykke fra hodet.

Nilkrokodillen er kjent som en grusom menneskeeter og dreper opptil 200 mennesker hvert år.

Heldigvis for den russiske kvinnen er nilkrokodiller kjent for å legge seg ned, sole seg og slappe av om dagen, kun på jakt om natten, når uforsiktig fisk ender opp som krokodillemat.