Kan være tidenes største

21/01/2023

Emma Hansen

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Australske skogarbeidere har funnet en padde i normal vektklassen til en nyfødt baby.

Du må nesten være glad i amfibier hvis du skal jobbe som skogsarbeider i en av de mange nasjonalparkene i den nordøstlige australske delstaten Queensland.

I hvert fall hvis du heter Kylee Gray.

Skogsarbeideren gjorde litt av en oppdagelse da hun plutselig måtte stoppe bilen i forrige uke for å la en slange passere på veien foran seg. Da hun gikk ut av bilen, så hun en usannsynlig stor stokk padde.

– Jeg satte meg på huk og tok tak i den, og jeg kunne ikke tro hvor stor og tung den var, sier Kylee Gray i en pressemelding på Queensland Nature Agencys hjemmeside.

"Vi kalte den Toadzilla og la den i en eske slik at vi kunne fjerne den fra villmarken," sa hun.

Det ser ut til at Gray har funnet den største padden noensinne. Den rekorden har så langt tilhørt Prinsen - en padde på 2,65 kilo eid av en svenske fra Åkers Styckebruk rundt 50 kilometer vest for Stockholm.

" Vi tror det er en kvinne, da kvinnelige padder vokser seg større enn menn. Da vi kom tilbake til basen vår, veide vi henne på 2,7 kilo, noe som kan være ny rekord, sier Gray.

Normalvekt for en nyfødt baby er mellom 2,5 og 4 kilo.

- Stokkpadder spiser alt de har plass til i munnen. Disse inkluderer insekter, reptiler og små pattedyr, sier Kylee Gray.

Hun kan ikke være sikker på hvor gammel padden er, men ifølge henne kan stokkpadder leve opptil 15 år utenfor fangenskap.

– Så denne har nok vært her lenge. Vi er glade for å ha henne ut av nasjonalparken.

"Queensland Museum er interessert i å ønske henne velkommen fordi hun kan være den største noensinne.

Stokkpadder ble introdusert i Queensland i 1935 for å slå ned sukkerrørbillen. I 1999 ble stokkpadden anerkjent som en trussel mot biologisk mangfold. Det kan også være dødelig giftig for dyr som jakter på det.

Faktisk har det ført til lokal utryddelse for noen av artene som jakter på den. I Queensland jaktes det av krokodiller, slanger og goanna øgler, blant andre.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.