Kartet viser de sikreste steder du kan overleve en atomkrig

03/03/2022 09:38

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mens Russlands president Vladimir Putin trapper opp retorikken rundt atomkrig, er en rekke av de tryggeste stedene i tilfelle atomkrig blitt utpekt.

Mens verden frykter en potensiell atomkrig - takket være Vladimir Putins invasjon av Ukraina - begynner mange å vurdere hvor det ville være tryggest å være hvis atomkrig blir en realitet.

Skulle det være en krig av denne størrelsen i Europa, vil det ikke være mange steder hvor du kan være trygg.

Hvis Storbritannia blir truffet og London er episenteret, må du dra til Skottland og håpe at vinden ikke bringer radioaktivt nedfall hvis du vil overleve.

Dette betyr at det vil være svært få steder hvor man kan føle seg 100% sikker på å overleve en atomkrig. Det skriver Daily Star.

Foto: Getty

Antarktis

Foto: Shutterstock

Takket være Antarktistraktaten ville Antarktis være et av de sikreste, om ikke det tryggeste stedet på planeten, å dra.

I juni 1961 gikk 12 land sammen om å undertegne en avtale som avsatte området som et «vitenskapelig område», noe som betydde at all militær aktivitet ville bli forbudt.

De første underskriverne var Argentina, Australia, Belgia, Chile, Frankrike, Japan, New Zealand, Norge, Sør-Afrika, Sovjetunionen, Storbritannia og USA.

Mange flere har fulgt etter siden, inkludert Brasil, Kina, Tyskland, Nord-Korea og Polen. Dette betyr i utgangspunktet at ingen ville røre kontinentet i tilfelle en atomkrig.

Colorado

Foto: Shutterstock

Et annet trygt sted ville være Cheyenne Mountain. I fjellet som finnes i El Paso County, Colorado, finner du en stor bunker som inneholder en 25 tonns eksplosjonsdør.

Inne finner du North American Aerospace Defence Command (NORAD) og us Northern Command hovedkvarter, noe som gjør det til et veldig trygt sted å gjemme seg.

Da den ble bygget i 1966, ble den bygget for å motstå angrep fra sovjetiske bombefly, ballistiske missiler og et atomangrep fra Russland.

Island

Foto: Shutterstock

Hvis du ikke har lyst på en tur opp i fjellet, kan du dra på en naturlig tur til Island i stedet.

Landet har en liten befolkning, de forblir utenfor internasjonal politikk og har en nøytral regjering.

Sjansene for at noen vil angripe og inkludere Island i ødeleggelsesplanene er svært liten. Hvis du flykter til Island, vil du til og med ha en nesten ubegrenset tilførsel av fisk tilgjengelig.

Guam

Foto: Shutterstock

Vil du tilbringe livet etter en potensiell atomkrig et sted hvor det er litt varmere? I så fall kan Guam være en løsning for deg.

Den lille øya i Stillehavet har en befolkning på ca 168 000, god plass og ingen fiender.

Øya har en liten hær bestående av bare 1300 soldater, men bare 280 av dem er på heltid, så det er svært liten sannsynlighet for at øya vil bli angrepet.

Guam utgjør ingen trussel mot noen og vil derfor være et varmt og trygt sted for alle som flykter fra krig.

Australia

Foto: Shutterstock

Perth i Australia kan også være ditt tilfluktssted. Hovedstaden i Australia er langt borte fra noe politisk senter, og derfor ville det være trygt å anta at det ikke vil bli angrepet av noen.

Byen har en befolkning på mer enn to millioner innbyggere, men har plass til mange flere.

Befolkningen består allerede av mennesker fra hele verden, inkludert 40% engelsk, 9,2% skotter og 1% walisisk - så stort sett alle er velkomne i Perth.

Israel

Foto: Shutterstock

Og til slutt, hvis en atomkrig skulle bryte ut, er Israel også et sted hvor du kan ta flukten.

Siden Israel inneholder de helligste stedene for praktisk talt alle større religioner, er det trygt å si at Midtøsten-nasjonen ikke ville være et mål for atomkrig.

Landet er også hjem til mange underjordiske tunneler og trygge steder som vil gi deg god beskyttelse mot atomvåpen eller andre typer raketter.