Kvinne drept: Klokken hennes avslørte morderen

22/08/2022 12:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I 2022 er det mange som eier en smartklokke, det er mange forskjellige modeller. I dette tilfellet viste det seg å være avgjørende for å finne ut hvem som drepte Connie.

Richard Dabate hevdet at hans kone Connie hadde blitt drept av en mann omtrent 190 cm høy som hørtes ut som 'Vin Diesel'. Men FitBit-klokken hennes fortalte en annen historie.

46 år gamle Richard Dabate, ble i forrige uke dømt til 65 års fengsel for drapet på sin kone, 39 år gamle Connie Dabate, i deres Connecticut-hjem i julen 2015.

Saken vakte amerikansk medieoppmerksomhet etter at han fortalte politiet at en maskert inntrenger med en stemme som lignet på Fast and Furious-skuespilleren Vin Diesel hadde drept henne - men han ble siktet i mai etter at konas treningsutstyr motsatte seg historien hans.

Det skriver The Mirroir.

Richard hevdet at han hadde kommet hjem fra jobb 23. desember for å oppdage en 190 cm inntrenger inne i huset som bandt ham, skjøt kona og drepte henne rundt 9.05 og deretter knivstakk ham.

Men informasjon politiet har fra hennes klokke viser at hun gikk rundt i hjemmet på det tidspunktet mannen hennes hevdet at hun ble skutt.

Hennes siste registrerte distanse var 1217 trinn, samlet mellom 09:18 og 10:05, mens bevis samlet fra hennes iPhone viste at hun hadde vært aktiv på Facebook klokken 9:40 og 09:46.

Politiet avslørte også at de ikke hadde funnet bevis for at noen brøt seg inn på eiendommen. En talsmann for Connecticut State Police hadde tidligere fortalt People i et intervju i 2017 at historien hans ikke ga mening og lovet å «komme til bunns i den».

Richards advokat Trent LaLima trodde ikke klokken var nøyaktig nok til å være bevis i retten.

Men Richard ble funnet skyldig i å ha drept sin kone og gitt en falsk uttalelse. Han ble dømt til 65 års fengsel 18. August 2022.