Kvinne skyter hjemløs mann når han ber henne flytte bilen: Hun ble dømt, men er nå likevel på frifot

09/11/2022 13:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En kvinne som ble dømt for å ha skutt en hjemløs mann som spurte henne om hun ville flytte Porschen sin, er nå på frifot.

I forrige uke ble Katie Quackenbush dømt for å ha skutt en hjemløs mat i Nashville, Tennessee i 2017.

Selv om hun angivelig spurte hjemløse Gerald Melton om han «ønsket å dø» og skjøt ham to ganger, har den 32 år gamle kvinnen ikke fått fengselsstraff.

Hendelsen skjedde i de sene kveldstimene 26. august 2017 på Music Row i Nashville.

Konfrontasjonen skjedde etter at Katie vekket den hjemløse Gerald mens han sov på gaten. Han ble vekket av en støyende motor og høy musikk fra Porschen hennes.

Under krangelen vitnet Gerald om at Katie spurte ham om han "ønsket å dø i kveld" før han gikk ut av kjøretøyet og avfyrte to skudd mot ham da han var i ferd med å gå bort.

Katie skal ha blitt ledsaget av en passasjer som ble igjen i bilen under hendelsen, hvor paret deretter kjørte hjem - og gjorde et pitstopp ved Taco Bell - uten å rapportere skytingen umiddelbart.

Myndighetene ble først tilkalt da Melton ble oppdaget av en forbipasserende som hadde blitt slått to ganger i magen - skader som resulterte i at han krevde minst tre operasjoner, sa påtalemyndigheten.

Den to dager lange rettssaken resulterte i at Quackenbush ble funnet skyldig i bare én av anklagene: grovt angrep med et dødelig våpen – en klasse A-forseelse som kan resultere i en maksimal fengselsstraff på 11 måneder og 29 dager.

I forrige uke hevdet Quackenbushs juridiske team at 32-åringen hadde vært redd for Melton og hadde handlet i selvforsvar.

Et øyenvitne vitnet imidlertid om at de hørte Quackenbush si at hun ikke var redd.

32-åringens historie med lignende oppførsel ble også diskutert i retten - der det kom frem at Quackenbush tidligere hadde helt vann på noen på en restaurant og truet med å slå en baby med en murstein.

Firebarnsmoren lovet også å rette opp sine tidligere trusler, og hevdet at hun har blitt «inspirert» til å «gjøre det bedre» og håper å bli advokat for å «hjelpe folk som har vært i hennes sko».

Straffeutmålingen ble løst på mindre enn 45 minutter, der Quackenbush ble dømt for hensynsløs fare, som er en forseelse, og dømt til en betinget fengselsstraff på 11 måneder og 29 dager, ifølge Unilad.