Lærer sparket fra jobben sin etter hun delte bilder av bryllupet sitt på nettet

13/02/2018 21:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Jocelyn Morffi
Foto: Jocelyn Morffi
En amerikansk lærer har fått sparken fordi hun giftet seg med kjæresten sin. Foreldre og elever er i opprør.

Jocelyn Morffi fra Miami i Florida er blitt sagt opp fra jobben sin som lærer etter ledelsen oppdaget bryllupsbildene hennes på nettet. Det skriver New York Daily News

Foreldrene til elevene på St. Peter and Paul Catholic School er opprørte over skolens beslutning og krever svar, skriver lokale medier. Jocelyn Morffi var en svært godt likt lærer som var populær blant elevene.

Hun var ansvarlig for undervisning av skolens 1. klasse, og hadde jobbet på den katolske skolen i syv år da hun plutselig mistet jobben onsdag forrige uke. Grunnen var at hun hadde giftet seg med kjæresten sin helgen før.

Jocelyn Morffi var naturligvis stolt og lykkelig, og hadde delt minnene på Facebook. Men det viste seg å være en beslutning med konsekvenser.

For bildene fra det lesbiske bryllupet var nok til at skolen ga Jocelyn Morffi sparken på stedet.

- Forrige helg giftet jeg meg med mitt livs store kjærlighet, og jeg ble dessverre sparket fra jobben min på grunn av det, skrev Jocelyn Morffi i et innlegg på Facebook etter den sjokkerende meldingen fra sjefen.

- I deres øyne er jeg ikke den rette typen katolikk på grunn av mitt valg av partner, tilføyde hun.

Foto: Jocelyn Morffi

Foto: Jocelyn Morffi

I skolens melding til elevene og foreldrene om oppsigelsen, ble årsaken ikke nevnt.

Fredag morgen troppet rundt 20 foreldre opp på skolen for å kreve en forklaring fra inspektøren, og flere truer nå med å ta barna sine ut av skolen.

- Vi er ekstremt sinte. De behandlet henne som en kriminell. De lot henne ikke engang hente tingene sine i klasserommet, forteller Cintia Cini, som er moren til en av elevene på skolen. 

- Det eneste vi er opptatt av er hvordan hun behandler barna våre og hvordan hun underviser dem, og denne læreren er virkelig en av de beste.

En talsperson for skolen, Mary Ross Agosta, bekrefter oppsigelsen og forsvarer beslutningen:

- Som lærer på en katolsk skole har man delvist ansvar for barnas sprituelle utvikling. Man er nødt til å forstå at det er retningslinjer og prosedyrer i enhver bedrift, institusjon og organisasjon samt tradisjoner og prinsipper. Hvis noe over tid faller utenfor den kontrakten, så har vi ikke andre muligheter.

Foto: Jocelyn Morffi

Oppsigelsen har fått aktivister til å se rødt. Leder av LGBT-gruppen SAVE sør i Florida, sier at han synes det er helt sjokkerende at noe sånn kan skje i 2018.

- Det er viktig at vi fortsetter å opplyse samfunnet vårt om at slike ting fortsatt skjer i vår tid. Men det er enda viktigere å beskytte mot den type lovgivning.

Det har vært lovligt for personer av samme kjønn å gifte seg i Florida siden 2015.