Lærer suspendert: Brukte Bin Laden som bilde av Mohammed

01/03/2022 09:27

Emma

Utland
Foto: Afp/Ritzau Scanpix
Foto: Afp/Ritzau Scanpix
Lærerens valg rystet flere elever.

En lærer har blitt suspendert etter å ha brukt et bilde av Osama bin Laden til å portrettere profeten Muhammed under en leksjon i religiøs vitenskap.

Elever på 10 år ble vist et bilde av 9/11-terroristen i en klasse ved All Saints Academy i Dunstable, Bedfordshire, sist fredag.

Det er ennå ikke kjent hvorfor bildet av Osama ble brukt.

De fleste muslimer anser skildringer av Muhammed eller noen av de andre islamske profetene som dypt støtende.

Skolen sa at den ble klar over hendelsen etter at en "bekymret student" slo alarm, hvorpå læreren ble suspendert umiddelbart.

All Saints Academy Dunstable utstedte senere en uttalelse der han unnskyldte seg «uforbeholdent og oppriktig» for nøden forårsaket av hendelsen, og la til, ifølge Sky News:

"All Saints Academy anerkjenner de dype sårene og nøden som er påført det muslimske samfunnet og mange andre troende av de helt upassende bildene som ble brukt som en del av en nylig leksjon. Det var ikke bare støtende å prøve å skildre et bilde av profeten Muhammed, men bildet som ble brukt var bildet av Osama bin Laden, en terroristleder, som ytterligere økte den dype fornærmelsen.

Osama Bin Laden antas å være en av hovedaktørene bak planleggingen av terrorangrepene 9/11 på World Trade Center og Pentagon i USA.

Etter å ha vært en av verdens mest ettersøkte mennesker i nesten 10 år, klarte de amerikanske spesialstyrkene DEVGRU / Seal Team Six å myrde Osama i et hus i Pakistan 1. Maj 2011.

Hendelsen ble deretter offisielt bekreftet av daværende president Barack Obama i en tale.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.