Lik forsvant fra krematorium: Nå er mannen tiltalt for å ha solgt dem på Facebook

22/08/2022 07:44

Emma Sletta

Utland
Foto: Politi
Foto: Politi
Flere lik forsvant sporløst etter å ha blitt sendt til et krematorium. Nå er en mann tiltalt for å ha solgt dem på Facebook.

Det var stor tvil om hva som hadde skjedd da flere lik forsvant fra et krematorium. Nå har de dukket opp, og dette har ført til en uvanlig sak mot en amerikansk kunstner.

Sean McCormick, sjefsadvokat i Cumberland County, sa at han hadde sett mange ting og trodde han hadde sett alt. Dette viste seg imidlertid ikke å være tilfelle, og derfor ble han også overrasket over denne saken.

Saken har ført til at den 40 år gamle kroppsmodifikasjonskunstneren Jeremy Pauley fra Enola i Pennsylvania er tiltalt for både uanstendig håndtering av lik og ulovlig salg av stjålne levninger.

Den amerikanske mannen har kommet i besittelse av likene ved å betale en Arkansas kvinne rundt 30,000 kroner for å få kroppsdeler for ham. Han valgte deretter å selge dem på Facebook for en fortjeneste.

I forbindelse med etterforskningen har huset hans blitt gjennomsøkt flere ganger. Men første gang politiet kom innom, ble det ikke gjort noen funn, men dette var ikke tilfelle andre gang.

Da politiet kom innom boligen hans for andre gang, gjorde de en lang rekke uhyggelige funn. Hjerner, hudrester, hjerte, lever, lunger og til og med et barns underkjeve med tenner ble funnet her.

De mange levningene hadde kommet ulovlig i hans besittelse. Restene han ønsket å kjøpe fra Arkansas-kvinnen hadde blitt stjålet fra et lokalt krematorium.

Likene kom opprinnelig fra University of Arkansas, som fikk dem donert slik at de kunne brukes av medisinstudenter til utdanningen. De hadde da blitt sendt til et lokalt krematorium.

I tillegg til de mange restene ble det også funnet flere skjeletter hos den amerikanske kunstneren. Det viste seg imidlertid at han fikk lov til å videreselge disse uten å komme i trøbbel med loven.

"Spørsmålet vi måtte finne svar på var: «Er salg av kroppsdeler og bein ulovlig eller lovlig? Noe av det var, til vår overraskelse, lovlig. Men etter hvert som etterforskningen utviklet seg, ble det klart at det også foregikk noe ulovlig," sier Sean McCormack.

Det har ennå ikke vært en dom i saken, så det er ikke kjent hva det vil ende opp med å bli at dommen vil være for 40 år gamle Jeremy Pauley.