Liten hund forsvarer familiens hus mot stor puma

08/12/2021 08:22

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Familien Boyles' lille hund kom ut her om dagen ut for en litt for spennende opplevelse da den kom ansikt til ansikt med en nordamerikansk puma.

2. desember i år la amerikanske Sarah Boyle ut en litt for spennende video på sin facebookside.

Videoen viser tre intense minutter der hennes lille hund Dash prøver å best synke ned og skremme en stor fjelløve fra familieterrassen.

Hunden, som ifølge Unilad er 13 år gammel og av rasen shih-poo, har heldigvis et tynt lag med glass, i form av en terassedør, mellom seg selv og pumaen.

Imidlertid kan man tydelig høre nervøsiteten og frykten for den store pumaen i Boyles stemme. Det ses flere ganger hvordan puman treffer glasset litt, og det er vanskelig å se videoen uten å holde pusten.

Dash prøver flere metoder for å få puman bort. Hunden ser tilbake på Boyle for å få hjelp, men når det ikke fungerer, begynner det å gå mot puman i et forsøk på å skremme den bort. Siden det heller ikke fungerer, ser hunden nærmere bort i frykt, hvorpå den til slutt bølger halen som om den prøver å bli venner med puman.

Etter noen intense neglebitende minutter bestemmer pumaen endelig å forlate familieterrassen, og når puman har gått noen få meter fra huset, får Dash mot til å bjeffe på den. Boyle hysjer imidlertid hunden og sier at den skal"holde kjeft".

Ifølge Unilad uttalte Boyle senere: «På ingen tidspunkt var puman aggressiv, det var mer nysgjerrig, som hunden min, å finne ut hva som var på den andre siden av glasset. Selv om jeg var litt rystet, følte jeg ikke at jeg var i fare, og puman var bare nysgjerrig på sin egen refleksjon i glasset og på hunden.»

Selv om Boyle sier at hun aldri følte seg i fare, er det tydelig å høre at stemmen hennes rister litt i videoen. Det er også vanskelig å forestille seg at du ikke ville være litt redd hvis du sto så nær en puma - selv med et terassed øre mellom deg.

Etter at Boyle la ut videoen på sin private side på Facebook, har den mottatt nesten 150 000 visninger og nærmere 1000 kommentarer. Her sier flere at de forstår om hun var redd, og man skriver:

"Jeg ville skiftet dørhåndtak til en rund! På den måten kan ingen puma tilfeldigvis få tak i den og komme inn i huset.»

En annen bruker, som også foreslår å endre dørhåndtaket til et rundt, foreslår videre å få innsatt skuddsikkert glass slik at pumaen ikke kan trenge inn: «... kan også få litt skuddsikkert glass.»

Pumaer lever fritt i naturen i det meste av Nord-Amerika og dermed også i Colorado. De kan løpe opp til 50 km/t, veie over 70 kg og bli opptil 2,5 meter lange.