Mafiaboss har vært savnet i 30 år: "Vi har ham"

16/01/2023

Emma Hansen

Utland
Foto: HO
Foto: HO
Han var ettersøkt siden 1993 – og har vært Italias mest ettersøkte mann siden.

Nå har italiensk politi arrestert Matteo Messina Denaro.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters mandag.

Matteo Messina Denaro antas å være sjefen for den sicilianske Cosa Nostra-mafiaen, og ifølge myndighetene har han flere drap på samvittigheten.

Faktisk har han allerede blitt dømt in absentia til livstid for drapene på de berømte mafiadommerne Giovanni Falcone og Paolo Borsellino.

Den 60 år gamle påståtte mafiabossen kan også se frem til en tilsvarende hard straff for sin rolle i en rekke bombeangrep i Firenze, Roma og Milano som førte til at ti mennesker ble drept i 1993.

Han antas også å ha vært involvert i kidnapping og drap på en 11 år gammel gutt som var sønn av et potensielt vitne mot den beryktede mafiaorganisasjonen.

Italiensk politi har intensivert jakten på Matteo Messina Denaro de siste årene, noe som resulterte i 35 arrestasjoner i en serie razziaer i september i fjor.

Samtidig kunngjorde myndighetene at de trodde at han fortsatt hadde stor innflytelse i Cosa Nostra, selv om han har vært på flukt i så mange år.

Matteo Messina Denaro ble arrestert i den sicilianske byen Palermo. Han kommer fra den lille byen Castelvetrano, som også ligger på den søritalienske øya.

Italiensk politi har tidligere gitt følgende antydninger om Matteo Messina Denaros utsende.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.