Mamma advarer mot solkrem

21/07/2022 07:39

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 11 år gammel gutt fikk sin drømmeferie i Tyrkia ødelagt etter å ha blitt alvorlig solbrent til tross for at han ble smurt i faktor 50, hevder moren.

Det var en strandferie med smerter og tårer for Ellis-familien fra Retford, Nottinghamshire, da de dro på ferie som sønnen Kainen Ellis lenge hadde drømt om.

Selv om sommeren er fin, har den også sine utfordringer. Insektstikk, slitasje og ikke minst solbrenthet. Sistnevnte kom til Kains egen hud. I løpet av ferien fikk han en veldig alvorlig solbrenthet.

Det skriver The Sun.

Jessica Ellis, moren til Cain, sa at han ble smurt med faktor 50 Nivea solkrem hver dag. Likevel satt han igjen med en alvorlig solbrenthet, etter en uke i solskinnet på Eftalia Splash Resort i Antalya.

Derfor ble han tvunget til å tilbringe den andre uken av ferien sin 'gjemmer seg' på hotellrommet mens søsknene hans, som hadde brukt en annen solkrem, fortsatte å plaske rundt i bassenget.

Hver morgen fikk Kain besøk av leger da blemmer hadde dukket opp i huden hans.

Kains mor er knust over det som har skjedd med hennes lille gutt - og nå gir hun en advarsel til foreldre om å bruke solkrem.

Selv om sønnens hud har blitt bedre, frykter familien at han kan bli sittende igjen med permanente merker på huden.

En talsmann for Nivea sier at de etterforsker hendelsen og at selskapet er i kontakt med familien for å forstå mer om hva som skjedde.

"Dette var vår første ferie siden 2019, og det kostet 5000 pund for oss alle å dra, men min sønns ferie ble ødelagt," sier Jessica Ellis.

"Han var dekket av blemmer over hele armene og skuldrene. Han hadde enorm smerte."

Advarer mot kjent merke

"Jeg kommer aldri til å bruke solkrem igjen - det er et kjent merke, og jeg er bare så skuffet."

Ifølge The Sun brukte moren Nivea Kids Sun Cream Trigger Spray SPF50 på Kains skuldre og armer.

Talspersonen for Nivea sa: "Vi er for tiden i kontakt med forbrukeren for å forstå mer om hva som skjedde og for å få relevant produktinformasjon som vil hjelpe vår presserende undersøkelse ... Vi tester grundig ... slik at vi alltid kan sikre konsistent effektivitet og forbrukersikkerhet av høy kvalitet for alle Nivea Sun-produkter."

Til slutt anbefaler Nivea-talspersonen å bruke solkrem regelmessig og søke skygge mellom kl. 11.00 og 15.00 når solen er på sitt mest intense.