Mamma deler gode rengjøringstips: Folk er overrasket

01/09/2022 10:06

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En mor har delt et utmerket tips om hvordan du rengjør ovnen enkelt og uanstrengt. De andre mødrene i den store Facebook-gruppen har blitt helt overrasket over hvor godt det fungerer.

Når det gjelder rengjøring, er det flere steder i huset som du ofte velger å utsette til neste gang. En av dem er blant annet ens ovn, da det kan ta veldig lang tid å rengjøre den. Heldigvis er det mødre som er veldig kreative, og heldigvis er de glade for å dele tipsene sine med andre.

I en Facebook-gruppe kalt ‘Moms Who Clean’ har hun valgt å dele tipset sitt om hvordan man rengjør de skitne gitterene og brettene, som ofte blir skitne og rust i ovnen, og som vanligvis tar en krig for å rengjøre.

Med sine enkle tips blir de rene på kort tid, og det tar ikke hardt arbeid eller koster mye.

Oppvaskbord og aluminiumsfolie

Du har sannsynligvis allerede ingrediensene hjemme, så hvis du vil begynne å rengjøre interiøret i ovnen, er de bare i gang.

Først trenger du to oppvaskbord, og da trenger du litt aluminiumsfolie. Nå er du klar til å rengjøre de rustne gitterene og brettene slik at de kan se ut som de er helt nye.

Foto: Facebook

Slik gjør du det:

Først tar og pakker du ristene og baker godt i aluminiumsfolie. Deretter legger du dem i en vask med veldig varmt eller kokende vann. Til slutt legger du bare til ett eller to oppvaskbord som du plasserer på toppen, og så begynner du bare å vente.

"La det stå i en time. Så fjerner du aluminiumsfolien og deretter med en klut kan du tørke av alt smusset," sier hun i innlegget sitt på Facebook.

Den kjemiske reaksjonen mellom oppvaskbordene og aluminiumsfolien betyr at alt smuss og rust på risten eller brettet vil oppløses, og derfor vil det lett bli tørket av med en klut etterpå.

Innlegget gikk raskt viralt i gruppen med 97 000 medlemmer, og folk ble helt overrasket over trikset og hvor enkelt det var å rengjøre.

"Jeg kan ikke tro hvor godt det fungerte", skriver en av dem, mens en annen bidrar til at hun er helt overrasket over resultatet.

Foto: Facebook

Foto: Facebook