Mann fant kjempe-egg og ble helt sjokkert da han prøvde å slå hull på det

07/03/2018 18:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Stockman's Eggs/Facebook
Foto: Stockman's Eggs/Facebook
Det enorme egget gjemte på en helt spesiell overraskelse som gjorde mannen helt paff.

Uansett om man foretrekker frittgående, økologi eller den billigere varianten, så er det forskjell på egg. Det kan være både forskjell i smak, farge på plommen og selvfølgelig på størrelsen.

Men selv om man kan være vant til store egg, så kan man engang i mellom støte på et egg med en størrelse som gjør at man blir i tvil om det er en høne eller en struts som har lagt egget.

Og det var nettopp et slikt egg som forbløffet Scott Stockman, som knapt kunne tro sine egne øyne, skriver ABC News.  

Scott Stockman kjenner godt til forskjellige egg, ettersom han er en lokal eggprodusent i Queensland, Australia. Men da en av medarbeiderne hans oppdaget egget og viste det til ham, ble han helt paff.

- Det er det største egget som noensinne har vært her på gården siden vi startet opp i 1923 - altså for tre generasjoner siden, sier Scott Stockman til avisen.

Scott mistet både munn og mæle da han så det store egget. Foto: Stockman's Eggs/Facebook

Da de slo hull på egget, lå det et mindre egg inni.Foto: Stockman's Eggs/Facebook

Det store egget veide intet mindre enn 176 gram, hvilket er tre ganger så mye som et vanlig egg, og ifølge Stockman så må hønen som la egget ‘ha voldsomt vondt i stumpen.' Men den virkelige overraskelsen viste seg først da Scott Stockman prøve å slå hull på egget.

Foruten en helt vanlig eggehvite og en gyllen plomme, så lå det enda et perfekt formet egg - bak skallet på det store egget.  Et egg i et egg er veldig sjeldent, og på Charles Sturt University i Australia har veterinærprofessor Raf Freire aldri hørt om fenomenet:

- For å være helt ærlig så vet jeg ikke helt hvordan det har foregått. Han forklarer at høns godt kan droppe å legge egg hvis de blit stressa, men da pleier egget å forsvinne av seg selv. Det har tydeligvis ikke skjedd i dette tilfellet, hvor hønen har laget et nytt egg rundt et enda ikke lagt egg.

- Fra et biologisk synspunkt så har jeg vanskeligeheter ved å forklare at det mindre egget ikke er lagt først, så det er veldig merkelig, sier Raf Freire til avisen.

Egget skal være sikkert å spise, forteller professoren, så det er ikke noen risiko forbundet med å spise et dobbelt-egg hvis man selv skulle støte på det.