Mann nektet adgang til museum: Så sendte han to personer til sykehus

14/03/2022 08:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 60 år gammel mann ble nektet adgang til museet, noe som fikk ham til å bli gal og sende to personer til sykehus.

Det verdenskjente Museum of Modern Art i New York ble sentrum for en voldshendelse på lørdag som etterlot to museumsansatte kjørt til sykehus fordi de ble knivstukket av en sint kunde.

Det skriver The Guardian.

Den påståtte gjerningsmannen er en 60 år gammel mann som tidligere hadde sesongkort til det velkjente museet. Han ble nektet adgang til museet lørdag ettermiddag, noe som angivelig gjorde ham rasende.

Politiet i New York har siden kunngjort at den eldre mannen hadde fått sitt medlemskap tilbakekalt fordi han hadde brutt regelverket på museet i to hendelser. Politiet gikk imidlertid ikke i detalj om de involverte regelbruddene.

Den 60 år gamle mannen skal ha mottatt et brev om det avlyste medlemskapet. Til tross for dette dukket han opp på museet på lørdag, hvor han ville se en film som for tiden vises på Museum of Modern Art.

«Han var sint for at han ble nektet adgang, og så hoppet han over skrivebordet i resepsjonen, hvor han angrep og knivstakk to ansatte gjentatte ganger,» sa John Miller i New York Police Department.

Heldigvis ser det ut til at de to ansatte er i ferd med å komme seg etter voldsangrepet, da de er godt under omstendighetene.

Rapporter sier at de begge er på bedringens vei på Bellevue sykehus, hvor de har blitt behandlet for skadene de pådro seg i angrepet. Ifølge John Miller ble de stukket i ryggen, ved kragebeinet og ved halsen.

Selv om det er en klar mistanke om hvem som står bak voldsangrepet, søker politiet fortsatt etter ham. På grunn av voldsepisoden har Museet for moderne kunst bestemt at de ikke vil være åpne søndag.