Masseskyting i europeisk land har kostet barn livet: Gjerningsmann drept av sivil statsborger

15/08/2022 07:51

Emma Sletta

Utland
OBS: Arkivfoto / Foto: Shutterstock
OBS: Arkivfoto / Foto: Shutterstock
11 mennesker mistet livet fredag etter en tragisk skyting.

Masseskytinger har gradvis (dessverre) blitt en ganske normal del av nyhetsbildet - spesielt i USA.

Likevel er det sjelden at vi hører om masseskytinger i Europa, men dessverre skjer det også.

I det siste har Danmark blitt rammet av et tragisk angrep i Field's, akkurat som Tyskland også har blitt rammet av et par skyteepisoder, og nå er det galskap i nok et europeisk land. 

Fredag gikk en mann på en rampage med et jaktgevær i det østeuropeiske landet Montenegro, som ligger nord for Albania og sør for Kroatia.

Det skrive flere utenlandske medier.

Angrepet fant sted i byen Cetinje, hvor en mann først skjøt en familie som leide leiligheten sin, hvoretter han tok til gatene og skjøt bort.

Det endte opp med å koste livet til 10 personer - inkludert to barn i alderen åtte og 11 år - før en sivil klarte å overmanne gjerningsmannen og ta livet hans.

Direktøren for politiadministrasjonen i Montenegro, Zoran Brđanin, har ifølge serbiske medier forklart og utdypet at motivet bak angrepet fortsatt er ukjent.

Zoran Brđanin holdte lørdag tale for befolkningen i Montenegro / Foto: Vijesti 25

Brđanin har også sagt at seks til ble skadet og at angrepet fant sted rundt klokken 15.30, da den 34 år gamle skytteren gikk på en rampage med et jaktgevær.

I helgen holdt politisjefen en tale til folket i landet, og kalte angrepet en "tragedie" for hele Montenegro.

"Menneskelivet er det mest verdifulle og uerstattelige, og i dag mistet vi 11 borgere, inkludert to barn. Jeg empati med ofrenes familier, både på deres egne vegne og på vegne av politiet, og jeg sender dem herved mine dypeste kondolanser, [...]. Jeg håper også at de sårede vil komme seg raskt [...]," sa han.