Massiv kø hos H&M: Det er siste sjanse

05/08/2022 06:59

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange har stående i kø for å kjøpe klær fra den svenske motegiganten.

Mange selskaper har besluttet å trekke seg ut av Russland i kjølvannet av invasjonen av Ukraina. Selskaper som IKEA, Nike og H&M kan nevnes her.

Sistnevnte stengte butikkene rett etter krigens begynnelse. Butikkene er imidlertid fortsatt fylt med klær, som de derfor må gjøre noe med.

Her har H&M valgt å selge klærne som er igjen i de russiske butikkene. Denne uken gjenåpnet de butikkene sine en stund, og det har skapt glede for mange russere.

Flere videoer på mediet Telegram viser lange køer på flere kjøpesentre i hovedstaden Moskva.

Å forlate Russland, H&M's sjette største marked, koster selskapet 2 milliarder svenske kroner og rammer omkring 6000 ansatte.

"Når ja, det stenger, er det derfor vi står her," sa en kunde, Irina.

"Jeg kjøper det som er igjen."

En annen shopper, Ekaterina, sa:

– Dessverre er grunnen til at alt dette skjer forferdelig. Alt annet er meningsløst, som hvordan vi skal klare oss uten H&M.

H&M, som åpnet i Russland i 2009 og eier klesmerker som Monki, Weekday og Cos, satte sin russiske virksomhet på vent i begynnelsen av mars etter at massive sanksjoner ble pålagt av Vesten i Moskva.

Så, i midten av juli, ble det besluttet å forlate Russland permanent.

"Etter nøye overveielse ser vi det som umulig gitt den nåværende situasjonen å fortsette vår virksomhet i Russland," sa H&M-sjef Helena Helmersson i forrige måned.