Medlem av beryktet terrorgruppe arrestert etter 30 år på rømmen

05/03/2024 11:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De sto bak en rekke bombeangrep, kidnappinger, ran og drap.

Nå er et av medlemmene i den tidligere terrorgruppen RAF (Rotee Army Faction), som forårsaket terror i Tyskland på sytti- og åttitallet, arrestert etter 30 år på rømmen.

Det melder flere tyske medier, deriblant Bild. 

Medlemmet heter Daniela Klette, og i dag er hun 65 år gammel. Hun ble pågrepet i bydelen Kreutzberg i Berlin tirsdag.

Hun antas å ha gått under jorden på 90-tallet sammen med to andre medlemmer, Ernst-Volker Staub og Burkhard Garweg. Trioen antas å ha stått bak flere drapsforsøk og bankran.

Arrestasjonen av Daniela Klette kommer flere tiår etter at RAF hadde sin storhetstid som en vesttysk venstreekstrem terrororganisasjon.

Fra 1970 førte gruppen en væpnet kamp mot det «kapitalistiske og imperialistiske systemet», der profilerte tyske politikere, embetsmenn og næringslivsledere var blant ofrene.

RAF erklærte seg offisielt oppløst i 1998, men flere medlemmer antas å forbli aktive.

I 2016 sporet tysk politi også opp Daniela Klette og resten av trioen - men uten hell.

Det skjedde etter et mislykket ran av en pengetransport i Bremen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.