Michael stoppet bankraneren med et noe overraskende "våpen"

01/06/2023 15:30

Emma

Utland
Foto: Police handout
Foto: Police handout
Michael tenkte empatisk og brukte verken vold eller våpen for å stoppe en bankraner.

Mandag morgen befant Michael Armus Sr seg midt i et skummelt drama. Han sto i banken da en bankraner plutselig dukket opp.

Men i stedet for å ty til vold eller våpen, hadde Michael et annet "våpen" i ermet. I stedet brukte han empatien – og ga han en klem.

– Jeg tok ham med ut og klemte mannen der ved dørene. Han begynte å gråte, sier Michael til NBC15.

Kort tid etter kom politiet.

– Så jeg gikk bort fra han, og vupti, politiet kom. Ingen sirener, bare lys overalt og geværene fremme: «Legg dere på bakken,» forteller Michael.

Den ville hendelsen utspant seg mandag klokken 11 på Bank of the West i Woodland, California.

Her la Michael merke til en person som hadde dekket ansiktet med en t-skjorte.

Den mystiske mannen hadde gitt en lapp til bankdamen der han proklamerte at han hadde en pistol og at det var et bankran.

Noen meter unna opplevde Michael det hele på nært hold. Han kunne ane at bankraneren var i ferd med å miste tålmodigheten, men ante samtidig at han ikke så ut til å ville være voldelig.

– På et tidspunkt sa han at han ikke ønsket å skade noen, sier Michael til lokale medier.

– Det virket som han var deprimert på måten han snakket på, så jeg spurte hva som var galt. Om han ikke hadde noen jobb. Han svarte at det ikke var noe for ham i denne byen, og at han bare ønsket å komme i fengsel.

Det var ordene til mannen som fikk Michael til å bruke sin empati "som et våpen". Og slik lyktes det. Bankraneren ga opp sin mission og gikk ut, hvor Michael klemte ham før politiet kom.

Bankraneren har siden blitt identifisert som 43 år gamle Eduardo Plasencia. Han er nå siktet for forsøk på bankran. Ifølge politiet hadde han ikke en pistol, som han ellers hadde truet med.