Mikalas heroiske gjerning kostet henne alvorlige brannskader på 60% av kroppen hennes

16/08/2022 07:47

Emma Sletta

Utland
Foto: privat
Foto: privat
Mikala risikerte livet og endte opp med alvorlige brannskader på 60% av kroppen da hun løp inn i familiens brennende hus.

Mikala Vishs hus i Chelsea tok plutselig fyr. Inne i huset bodde både Mikala og hennes fire barn. Brannen spredte seg raskt, og gjennom røyk og flammer fikk hun seg selv og tre barn ut.

– Hun ble brent på 60 prosent av kroppen, og hun har både 1., 2. og 3. grad. Jeg hadde ikke forventet mindre av henne. Hun har alltid vært en ildbrand. Hun er ekstremt bestemt. Det overrasket meg ikke i det hele tatt, sa moren, Susan Sutton, til FOX 2 Detroit.

Da hun fikk sine tre barn ut av huset, innså hun at 6 år gamle Torin fortsatt var inne i huset.

– Slik jeg forstår det, var det et inferno, og hun løp bare gjennom det til hun fant Torin, fortsetter moren.

Til slutt fikk hun hele familien ut av det brennende huset, men Mikala hadde alvorlige brannskader på mer enn 60 prosent av kroppen.

– Hun har mange innslag i seg. Hun kan ikke snakke. Hun er pakket inn som en mumie, sier Susan.

Torin fikk brannskader på hender og føtter, og derfor unnslapp han brannen billig takket være sin heroiske mor.

Mikala er våken og bevisst. Både mor og barn gjennomgikk en hudtransplantasjon i forrige uke. Det er imidlertid planer om mer.

Kona til en av brannmennene som ble kalt ut til Mikalas brennende hus, har startet en innsamlingsaksjon påGoFundMe for den heroiske moren. Så langt er det samlet inn mer enn 230 000 dollar.

"Alle mødre tror de kommer til å gjøre det, men de trenger ikke. Det er aldri en ekte ting. Denne moren satte livet sitt på spill for barna sine, og hun mistet alt," sier Brynna Link, som står bak innsamlingsaksjonen til Mikala.

"Hun er en kvinne med stor tro og bønn, og jeg tror at sammen med hennes brennende personlighet, er det det som får henne gjennom det, og det gir meg mot til å vite at det kommer til å fungere," sier Susan også.