Mike gikk på jobb: Kom hjem til et rystene syn

02/11/2021 09:14

Emma Sletta

Utland
Foto: Mike Hall
Foto: Mike Hall
Pastor Mike Hall ble oppringt av undrende naboer som hadde sett gjester gå rundt i huset hans i Luton. Da måtte Mike skynde seg hjem og se.

Den 21. august kjørte han febrilsk tilbake for å undersøke hans mystiske gjester, men oppdaget at låsene var endret og en arbeidsmann var i gang med å bli renovert entreen fra innsiden.

Eiendommen hadde blitt ryddet for alle hans eiendeler og alle inventar - inkludert teppe og gardiner.

Hall sa til BBC: «Jeg gikk til inngangsdøren, stakk nøkkelen min i inngangsdøren, den fungerte ikke og en mann åpnet inngangsdøren for meg.»

"Jeg dyttet ham (byggherren) til den ene siden og kom meg inn i eiendommen. Jeg visste virkelig ikke hva han gjorde der. "

Etter at Hall informerte arbeideren om at han bodde på eiendommen, ringte han politiet for å forklare sin mystiske retur til rekkehuset.

Byggerne dro, men kom tilbake litt senere med den nye eierens far - som avslørte at han hadde kjøpt huset i juli.

Han sa til Hall: "Det er nå min eiendom. Du er på vei inn i. Kom deg ut."

BBC You and Yours-programmet oppdaget et falsk førerkort og en bankkonto satt opp i Halls navn for å kjøpe huset for £ 131.000.

Hall forklarte at han hadde forsøkt å få tilgang til landregisterets dokumentasjon på nettet, der han så at den nye eierens navn ble oppført 4. august – hvilket betyde at det var den lovlige eieren av huset.

"På den tiden sa politiet: 'Vel, det er ikke noe mer vi kan gjøre her. Dette er en sivil sak; du må forlate huset og kontakte advokatene dine," forklarte han.

Det er uklart hvor lenge presten hadde vært borte fra eiendommen.

Til tross for å ha eid huset i 30 år, Mr. Hall fortalte først politiet at det var en sivil sak, og at han ikke hadde blitt utsatt for svindel.

"Jeg ble sjokkert - etter å ha sett huset i staden det var i, var jeg fortsatt litt i sjokk - men å bli fortalt av politiet at de ikke trodde en kriminell handling hadde blitt begått her var bare utrolig," sa han.

Bedfordshire Police har siden åpnet en etterforskning av hendelsen, melder BBC.

Advokatene som var involvert i det bisarre eiendomssalget, som ikke er navngitt, sa at det var upassende å kommentere ytterligere midt i den pågående politietterforskningen.

«Vi vil fortsette å samarbeide med politiet og overholde våre faglige forpliktelser,» sa selskapet.

Landregisteret ga totalt 3,5 millioner pund i erstatning for bedrageri i fjor.

Registeret sa: «Vi samarbeider med profesjonelle mellommenn, for eksempel advokater, og stoler på dem og kontrollene de utfører for å oppdage uredelige forsøk på å etterligne eiendomseiere».