'Mini-hummer' inntar elver: Det er ulovlig å IKKE stikke en kniv i hjernen på dem

Foto: National Trust

Borgere oppfordres til å stikke en kniv i hjernen til en art av "mini-hummere" hvis du ser en, og det er faktisk ulovlig å ikke gjøre det.

En art av kreps kalt "amerikansk signal" kreps har overtatt mange elver i Storbritannia, og faktisk er det så mange av dyret at det løper helt bort.

Derfor oppfordrer den britiske regjeringen ikke bare borgere til å drepe dyret; Det har faktisk gjort det til en lov.

Les også

Hunden ble kastet av bro: Da hjelpen kom, var en borger allerede i gang med en vakker handling

Det skriver Ladbible.

Ifølge media er britiske borgere dermed forpliktet til å drepe den lille krepsen hvis du kommer over den - ellers kan du risikere en bot.

Myndighetene oppfordrer deg også til å gjøre det ved å stikke en kniv i hjernen, da det er den mest "humane" måten å gjøre det på.

Årsaken til det voldsomme kallet er at krepseartene er en ekstremt invasiv art, noe som er spesielt en trussel mot den truede "hvitklo" krepsen.

Eksperter mener faktisk at omtrent 90 prosent av Storbritannias «hvitklo»-kreps har blitt utryddet siden det invaderende «amerikanske signalet» kreps kom til landet.

Oppfordringen om å drepe dyret hvis du støter på det, er et forsøk på å holde de siste 10 prosentene i live.

– Vi er klar over at ikke alle har kniv med seg. Alternativt kan du knuse dem under en stein, selv om vi vet at noen mennesker vil føle seg ukomfortable derved," forklarte Helen Carter-Emsell, en krepsekspert.

Hun har også påpekt at man bør være oppmerksom på fargen på krepsens klør, da det er slik man kan skille mellom den invaderende arten og de truede artene, som man definitivt ikke må drepe.

Hvis krepsens klør er røde med et notat av hvitt eller blått, er det et "amerikansk signal" kreps, og du har derfor en plikt til å drepe den.

Les også

Ambulanse brakte mann til sykehus med alvorlige magesmerter: Skanning sjokkerte leger