Mistenkt gjerningsmann delte sjokkerende videoer kort tid før masseskyting

Her går den mistenkte rundt i kjøpesenteret. / Foto: Skjermbilde

I videoene poserer mannen med en rifle som ligner på den han brukte til å skyte og drepe flere uskyldige i det danske shoppingsenteret Field's.

Tre døde. Fire i kritisk tilstand. Og et ukjent antall sårede.

I skrivende stund er det resultat av masseskytingen som en 22 år gammel mann sto bak i kjøpesenteret Field's søndag kveld.

Les også

Mystisk eksplosjon i København: Politiet til stede på ny adresse

22-åringens identitet er ennå ikke offentliggjort av politiet, men navnet hans er bekreftet av flere ulike kilder.

Identiteten stemmer også overens med en mann som danske SE og HØR har blitt oppmerksomme på og som de har etterforsket på de sosiale medier.

Og der var det skumle ting å finne.

Den påståtte gjerningsmannens sosiale medier viser blant annet at han i helgen delte en rekke alarmerende videoer på YouTube, der han poserer med en rifle.

Våpenet er umiskjennelig likt våpenet som 22-åringen brukte til å skyte på uskyldige på kjøpesenteret på Amager søndag kveld.

I videoene, som han har kalt "I don’t care", kan mannen sees mens han sikter riflen mot sin egne tinning mens han stirrer inn i kameraet.

En tekst under en av videoene sier også følgende:

"Quetiapine doesn't work".

Quetiapin er et medisinsk middel som brukes til å behandle psykotiske lidelser. Det er foreløpig ukjent om 22-åringen til og med har blitt behandlet i psykiatri eller lignende.

B.T. klarte å sjekke den påståtte gjerningsmannens Instagram-profil før den plutselig ble gjort privat.

Ifølge avisen delte mannen også flere bilder og videoer bare timer før masseskytingen på Field's.

I to bilder som SE og HØR er i besittelse av, kan den mistenkte ses spille død med kunstig blod over seg selv.

På et tredje bilde, hvorav SE og HØR også har en kopi, poserte han foran kameraet iført en caps som satt omvendt inni en heis, akkurat som den gjerningsmannen hadde på seg under skytingen.

Både YouTube og Instagram fjernet de nevnte bildene og videoene sent søndag kveld, men da hadde de allerede blitt spredt rundt på internett, der de fortsatt er tilgjengelige.

Politiet har, som nevnt tidligere, ennå ikke kommentert identiteten til gårsdagens gjerningsmann. Likevel har flere utenlandske medier valgt å skrive navnet på ham, akkurat som det florerer rundt på sosiale medier.

Skytingen i Field begynte søndag klokken 17.30 da den 22 år gamle etniske dansker trakk ut en rifle og begynte å skyte på det politiet tror var helt tilfeldige folk.

Klokken 17.48 ble han pågrepet av politiet litt utenfor kjøpesentret.

De tre drepte er en russisk mannlig statsborger med adresse i Danmark, en dansk 17 år gammel jente og en dansk 17 år gammel gutt. Motivet for hendelsen er foreløpig ukjent.

Les også

Flere skudd avfyrt i dansk shoppingsenter