Mor advarer etter sønnen fikk fingrene i mobilen hennes: Kan ikke bruke iPhonen sin på 47 år

07/03/2018 20:15

Anniken Hauge

Utland
Moren advarer nå andre om å la telefonen ligge fremme.

Det er ikke alt man kan kontrollere når man har barn.

Barn putter alt i munnen, stikker fingrene inn de merkeligste steder og er generelt noen nysgjerrige små røvere det ikke er så enkelt å styre når de begynner å krabbe og gå.

Men i tillegg til at barna selvfølgelig kan skade seg, så er det også risiko for at de gjør noen narrestreker som rammer både mor og far. Det erfarte den den kinesiske moren Wei Chunlong da hun lot sønnen sin fikle litt for lenge med iPhonen hennes, skriver The Sun. 

Angivelig hadde ikke moren vært oppmerksom på sønnen som hadde sittet og hamret på telefonens skjerm mens telefonen hadde vært låst.

Ved minst 10 feiil forsøk på å låse opp mobilen, så få man en time-out hvor telefonen låser seg i ett minutt.  Fortsetter man å skrive feil kode, så blir man deretter nektet tilgang i et kvarter, deretter 30 minutter og til slutt et stigende antall minutter – hvis man fortsatt taster inn feil kode gang på gang.

Moren får her beskjed om at mobilen er låst for tilgang i 25 millioner minutter.

Ifølge den kinesiske avis South China Morning Post er den uheldige kinesiske moren blitt nektet adgang til mobilen i 25 millioner minutter, hvilket tilsvarer cirka 47 år og seks måneder.

Det høres helt vanvittig ut, men det er ikke et enestående tilfelle. Flere andre Apple-brukere er også blitt rammet av lignende lockout fra mobilen deres.  

Apple har ikke valgt å kommentere den spesifikke saken.

Men det finnes en rimelig kontant måte å unngå å bli låst ute på - hvis man altså tør eller har mye hemmelig informasjon på mobilen sin.

Den populære epletelefonen har en funskjon hvor man kan få slettet all data på telefonen i tilfelle en uvedkommende taster feil kode 10 ganger på rad.