Mor føder tvillinger helt unikt: Skjer bare 1 av 2 millioner ganger

04/01/2022 09:44

Emma

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En kvinne har blitt mor til tvillinger hvis fødsel var veldig spesiell. Det skjer bare 1 av 2 millioner ganger.

To tvillinger som ble født i California endte opp med å bli født på to forskjellige dager, måneder og år. Det er en sjeldenhet, og skjer bare i en av to millioner tilfeller.

Lille Aylin Yolanda Trujillo og broren Alfredo Antonio Trujillo ble født 15 minutter fra hverandre på nyttårsaften. Imidlertid ble de født på motsatte sider av det nye året, og derfor ble de teknisk født i to forskjellige år.

Alfredo ble født rundt 2,7 kg.m, mens Aylin ble født akkurat da klokken slo midnatt. Hun kom til verden med en vekt på 2,6 kg.

Søsknene ble født på Natvidad Medical Center i Salinas, som delte et innlegg om den spektakulære fødselen på Twitter.

– Ved midnatt ønsket Natividad Aylin Yolanda Trujillo velkommen som årets første baby i 2022. Hennes tvilling, Alfredo Antonio Trujillo, ble født  15 minutter tidligere, klokken 23.45 fredag31. desember, noe som betyr at bursdagen deres faller på forskjellige dager, måneder og år - en sjanse på 1 av 2 millioner», skriver Natvidad Medical Center på sosiale medier.

Foreldrene Fatima Madrigal og Robert Trujillo fra Greenfield har også tre andre barn: to jenter og en gutt.

«Det er sprøtt for meg at de er tvillinger og har forskjellige bursdager. Jeg ble overrasket og glad for at hun kom ved midnatt, sa Fatima, ifølge Ladbible.

Dr Ana Abril Arias, en familie lege ved Natividad Medical Group, sa at den sjeldne fødselen var 'fantastisk'.

«Dette var helt klart en av de mest minneverdige fødslene i min karriere,» sa Ana Abril Arias.

– Det var en absolutt glede å hjelpe de små med å komme trygt hit i 2021 og 2022. For en fin måte å starte det nye året på, fortsatte han.

Ifølge Natvidad er det rundt 120.000 tvillingfødsler i USA hvert år, noe som utgjør litt over tre prosent av alle fødsler.

« Tvillinger med forskjellige fødselsdager er imidlertid sjeldne, og noen anslår sjansen for at tvillinger blir født i forskjellige år på en av 2 millioner,» sa sykehuset.

Det samme skjedde med to tvillinger som ble født like før pandemien. Imidlertid ble de også født i sitt eget tiår.

Dawn Gilliam fødte Joslyn klokken 23.37 den 31. Desember 2019. Og deretter lille Jaxon kl 00:07 den 1. Januar 2020

Tvillingene, som ble født på Ascension St. Vincent Hospital i Carmel, Indiana, ble opprinnelig satt til å ha termin 19. februar, men ble født for tidlig etter at moren deres dro til sykehuset på nyttårsaften fordi hun var bekymret for deres mangel på bevegelse.

«De sa: 'Du må kanskje føde i dag,'» sa Dawn Gilliam til Indianapolis Star.

Det viste seg at de nesten hadde rett da en tvilling ble født samme dag, mens den neste fulgte etter neste dag.

"Tidligere snakket vi om hvordan det ville være flott å få dem født på forskjellige datoer," sa Dawns partner Jason Tello.

«Men her er vi med denne overraskelsen - forskjellige datoer, forskjellige år. Det var definitivt interessant for oss.»