Mystisk 'Z' oppdaget på russiske militære kjøretøy: 'Forvent det verste'

24/02/2022 08:29

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Natt til torsdag angrep Russland Ukraina med flere rakettangrep, og invasjonen kan allerede ha blitt «avslørt» for to dager siden.

Natt til torsdag har ikke vært morsomt for innbyggerne i Ukraina, da de våknet opp til urovekkende rapporter om at flere av landets grenseposter og viktige trafikkknutepunkter hadde blitt angrepet av russiske missilangrep.

Det har ført til unntakstilstand i landet, den danske ambassaden i Kiev er stengt «av sikkerhetsmessige årsaker», og ifølge TV2 er veiene i landets hovedstad Kiev fulle av biler når de prøver å komme seg unna.

Les mer om nattens angrep og den nåværende situasjonen her

Selv om frykten for en invasjon lenge har vært der, delvis på grunn av satellittbilder som har vist opptil 150.000 russiske soldater nær den ukrainske grensen, for to dager siden, den 22.

Nattens angrep har blitt beskrevet av flere som starten på en total invasjon av Ukraina, men allerede tirsdag 22. februar ble det delt videoer på Twitter av russiske militære kjøretøy som kanskje indikerer at Russland var klar til å invadere naboen.

Videoene viser russiske militære kjøretøy, som tanker og lastebiler, som blir kjørt av gårde og tilsynelatende klare for krig, men det uvanlige er at alle kjøretøy har malt en stor hvit 'Z'.

En av de første som delte videoene var journalisten Aric Toler, som han sier har «sett disse tingene kontinuerlig i åtte år», men aldri har sett et lignende symbol, og han skrev på Twitter: «Så forvent det verste, tror jeg/frykter.»

Flere eksperter har stilt spørsmål ved hva symbolet betyr, men et av de mest "populære" budene er at det kan males for å skille de russiske kjøretøyene fra de ukrainske.

Det skriver Ladbible.

Det forventes at Russland vil ha kontroll over luftrommet, og siden de ukrainske og russiske militære kjøretøyene er svært like, er det selvfølgelig viktig å kunne se forskjellen for å unngå å treffe sine egne styrker.

En militær kilde i Kiev sa til The Sun:

– Det er viktig at enhver angrepsstyrke kan gjenkjennes, spesielt fra luften der russiske styrker vil ha full kontroll. Ukrainerne har svært like tanker og kjøretøy, og [Russland] vil ønske å redusere risikoen for å skyte på sine egne styrker.»

Kilden har også uttalt: "Det viser at de endelige forberedelsene er fullført," og nattens angrep må sies å være bevis på det.

Så langt, ifølge Ukrainas innenriksminister, har det krevd livene til en person. Det er det Reuters rapporterer.

Ukrainas utenriksminister har imidlertid forsikret det ukrainske folket på Twitter om at Ukraina ikke vil overgi seg til russerne.

"Putin angrep, men ingen flykter. [...] Ukraina vil forsvare seg», skrev han, og la til at flere russiske jagerfly og ett russisk jagerfly er skutt ned i Øst-Ukraina.

En informasjon som Russland ikke har bekreftet. Det skriver TV 2.