Mytteri blant russiske tropper: Har drept egen kommandant

28/03/2022 09:29

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mytteri blant russiske tropper beskrives som ”moralske utfordringer” etter at en russisk kommandant angivelig ble drept av sine egne.

Vestlige tjenestemenn har kunngjort at en russisk kommandant er drept av russiske styrker under kampene i Ukraina. Det var forårsaket av det tjenestemenn kaller "moralske utfordringer" blant de russiske soldatene.

Det skriver The Guardian.

De fremhevet en rapport fra en ukrainsk journalist som kunngjorde at en kommandant hadde blitt overkjørt av en tank. Flere rapporter sier at han har dødd som følge av skadene.

En tjenestemann har forklart at det antas at han ble «drept av sine egne tropper» som «en konsekvens av omfanget av tap som hadde skjedd i hans brigade» under kampene i Ukraina.

Det er fremlagt bevis for at kommandanten ble overkjørt, men det har ennå ikke kommet konkrete bevis på at han er død, slik de vestlige tjenestemennene hevdet.

Dette resulterte i at de trakk kravet delvis fredag kveld som følge av motstridende bevis på sosiale medier. De forklarte her som vil avklare om han er død eller levende. Samtidig sa de at det viktigste var at han var offer for et mytteri - ikke om han hadde blitt drept eller ikke.

Den første rapporten om mutasjonen kom onsdag, da den ukrainske journalisten Roman Tsymbaliuk delte nyheten på Facebook. Han forklarte her at det hadde funnet sted i en enhet som kjempet i Makariv, vest for Kiev, som har mistet 'ca 50% av deres folk.

«Etter å ha valgt en passende tid under kampen, kjørte han kommandanten stående ved siden av ham og skadet begge beina», skrev reporteren.

Den sårede kommandanten ble deretter fraktet til et sykehus i Hviterussland. I en video delt av den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov, ble en nær alliert av Vladimir Putin, kommandanten Yuri Medvedev, vist å bli transportert der han tydeligvis er i live.

I videoen snakker den tsjetsjenske lederen til en soldat på en båre som har åpenbare skader på begge beina og sier: "Stopp. Hvordan har du det? OK? Snakk med oss," som soldaten svarer: "Jeg har det bra. Hvor kommer du fra?"

Så langt har bevisene for hans død vært begrenset, men Daily Mail har ført en historie med overskriften: «Russisk kommandant som bevisst ble overkjørt med en tank av sine egne misfornøyde soldater i protest mot dødstallene, er død».