Nå skal russisk TV vises i Ukraina

14/03/2022 08:17

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har i det stille begynt å infiltrere ukrainske byer, noe som fører til en pro-russisk ordfører i en sør-ukrainsk by med mer enn 150.000 mennesker.

I går kunngjorde en talsperson for Zaporizhzhia-regionens militære administrasjon og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba at totalt to ukrainske ordførere nå er bortført av russiske soldater

«Klokken 08:30 [07:30 norsk tid] i går, 13. mars, bortførte det russiske militæret borgermesteren i Dniprorudne i Vasylivka-distriktet i Zaporizhzhia-regionen,» skrev talspersonen på Facebook, og bekreftet at ordføreren i Dniprorudne, som har rundt 18.000 innbyggere, er bortført.

I tillegg har en kjent aktivist fra Melitopol og borgermesteren i denne byen også blitt bortført av russiske soldater tidligere.

Bortføringer, som TV 2 sier  – har blitt fordømt av EU-tauanunionen. 

«Dette er nok et angrep på demokratiske institusjoner i Ukraina og et forsøk på å etablere uekte alternative regjeringsstrukturer i et uavhengig land [...]», skrev EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell på Twitter.

En ny ordfører ble installert i Melitopol lørdag, som Russland selv har valgt.

Dette er en pro-russisk ukrainsk dame ved navn Galina Daniltjenko, som nå har uttalt, ifølge CNN, at det vil være mulig å se russiske TV-kanaler i byen, som har mer enn 150 000 innbyggere, i fremtiden.

Beslutningen kommer i kjølvannet av Russlands strenge sensurlover, noe som betyr at russiske innbyggere har begrenset tilgang til utenlandske medier og sosiale plattformer som Facebook og Twitter.

Samtidig kan russiske journalister møte opptil 15 år i fengsel for å ha uttalt seg «feil» om krigen i Ukraina, og det har blitt forbudt å referere til den som en «krig» eller en «invasjon».

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.