Nå tar IKEA en stor beslutning

04/03/2022 09:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA har nå tatt en stor beslutning.

Mange selskaper har valgt å legge ned salget i Russland - det samme har den svenske møbelgiganten.

IKEA har valgt å slutte å selge varer til Russland og Hviterussland - som har import omvendt. I tillegg skriver Ritzau at leveranser fra underleverandører også vil bli satt på pause.

Denne beslutningen vil berøre rundt 15.000 ansatte - men så langt får de betalt for de neste tre månedene.

Det finnes imidlertid unntak. Det russiske kjøpesenteret Mega har lov til å holde åpent. Mega eies av IKEA, men holdes åpen for å sikre mat og medisin for russerne.

Stenger mer enn 150 butikker

Den svenske klesgiganten stenger nå alle sine butikker i Russland, der de har 155 butikker.

– H&M Group er dypt bekymret for den tragiske utviklingen i Ukraina og støtter alle de som lider. H&M Group har besluttet å midlertidig stenge ned alt salg i Russland, sier H&M i en pressemelding.

"Butikkene i Ukraina er allerede stengt i tide for å sikre sikkerheten til våre kunder og kolleger. Vi evaluerer situasjonen fortløpende, sier H&M.

Til slutt understreker H&M at de bryr seg om alle sine ansatte over hele verden.

" H&M Group bryr seg om alle ansatte og støtter alle de som roper ut om fred. Klær og andre nødvendigheter blir donert av selskapet. H&M Fondation har også gitt donasjoner til Redd Barna og UNHCR», konkluderer H&M Group pressemelding.

 

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.