NATO-land vil ha flyforbudssone: Kan få fatale konsekvenser

17/03/2022 08:13

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et NATO-land ønsker nå å oppfylle Ukrainas ønske om en flyforbudssone over landet.

Det er nå tre uker siden Russland lanserte en total invasjon av nabolandet Ukraina, som siden har blitt utsatt for utallige angrep med russiske raketter og bomber.

Disse angrepene har krevd livene til mange tusen mennesker, og har ifølge Ukrainas forsvarsminister Denis Shmymal ødelagt bygninger, infrastruktur og lignende for mer enn tre milliarder kroner.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har derfor gjentatte ganger bedt både USA, EU og NATO om å etablere og bidra til å opprettholde en flyforbudssone over det krigsherjede landet, slik at de mange innbyggerne kan unngå å frykte russiske bomber.

En anmodning avvist av både USAs president Joe Biden og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Dette skyldes at det ifølge dem kan få katastrofale konsekvenser hvis NATO skal opprettholde en flyforbudssone over Ukraina, da det kan føre til at NATO må skyte ned russiske fly, noe som i verste fall vil være en indirekte krigserklæring mot Russland, noe som i verste fall kan føre til tredje verdenskrig.

Estlands forsvarsminister Kalle Laanet har imidlertid ifølge TV 2 uttalt at Estland er det første NATO-landet som følger Ukrainas ønsker og etablerer en flyforbudssone over landet. 

Han har sagt at kravet om flyforbudssone ble godkjent av det estiske parlamentet mandag, og at han vil foreslå det på et ekstraordinært møte med NATOs forsvarsministre som skulle holdes i går, 16. Marts.

 

 

 

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.