Ny lov rammer promillebillister hardt: Må betale for foreldreløse

04/03/2022 11:21

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny lov som nettopp er vedtatt i en amerikansk stat, vil holde berusede sjåfører økonomisk ansvarlige hvis de får en eller flere av barnets foreldre til å dø i en bilulykke.

Den amerikanske staten Tennessee har innført en ny lov for å sikre at berusede sjåfører må betale barnebidrag for foreldrenes død som de er ansvarlige for.

Det skriver Unilad.

Den nye loven, som er ekstremt populær og allerede vurderes i flere andre stater, har blitt satt inn i verden for å sikre at barn som mister en eller flere foreldre i en bilulykke på grunn av en beruset sjåfør, i det minste ikke skal lide økonomisk på grunn av tapet av vergen.

Den skriver 22 Words, som også skriver at loven kalles 'Bentleys lov' oppkalt etter en fem år gammel gutt hvis foreldre og yngre bror døde i en forferdelig ulykke med en beruset sjåfør. 

Ifølge CBS skjedde denne ulykken i april i fjor i den amerikanske delstaten Missouri, og innføringen av loven vurderes derfor også. 

Ulykken krevde livet til Cordell Williams, hans forlovede Lacey Newton og deres fire måneder gamle sønn, Cordell Williams II, da en beruset sjåfør kjørte opp baksiden av bilen og dyttet den av veien.

Fem år gamle Bentley og hans tre år gamle bror Mason overlevde ulykken og bor nå i Canada sammen med bestemoren Cecilia Williams, som også er personen bak lovforslaget, som nå er vedtatt i Tennessee.

Den drikkedrevne bilisten David Thurby, som var ansvarlig for bentleyens og Masons families død, er dømt for tre tilfeller av drikking som resulterte i døden, da alkoholnivået hans var dobbelt så høyt som tillatt.

Imidlertid trenger han ikke å betale barnebidrag til Bentley og Mason, da loven ikke har trer i kraft i Missouri, men barnas bestemor håper loven vil få noen berusede sjåfører til å tenke seg om to ganger før de setter seg bak rattet etter å ha drukket alkohol.

«De [barna] fortjener erstatning,» sa hun.

I henhold til den nye loven må berusede sjåfører betale barnebidrag, akkurat som foreldre må hvis de skiller seg til barnet fyller 18 år.

Den dømte må imidlertid vente til ett år etter løslatelsen, men da bygger «rengingen» seg bare opp og barnebidraget må derfor betales fra ulykkesdagen.