Overraskende: Putin har sakt unnskyld

Foto: Shutterstock.com

Vladimir Putin er ikke kjent for å være en mann som unnskylder. Likevel har han gjort et unntak.

Den russiske presidenten har sendt en offisiell unnskyldning til Israels statsminister Naftali Bennett. Unnskyldningen kommer i kjølvannet av en kontroversiell uttalelse om Adolf Hitler.

Les også

Kringkasting på russisk stats-TV truer med å utslette Storbritannia med ett angrep: "Hvorfor spiller dere smarte?"

Ifølge Ritzau har Naftali Bennetts kontor sendt ut en melding som bekrefter dette.

Det var imidlertid ikke Vladimir Putin som sto bak uttalelsen han nå har beklaget. Han ba om unnskyldning for en uttalelse fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

I et intervju publisert søndag av Mediaset i Italia, sa han at den tyske diktatoren Adolf Hitler potensielt kunne ha vært av jødisk avstamning.

Det er en uttalelse som ble gjort etter at han hadde sitert den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy, som angivelig uttalte at 'siden han selv er jødisk, hva slags nazisme kan han stå for'.

Deretter sa Lavrov: "Kanskje jeg tar feil, men Hitler hadde også jødisk blod i årene."

Uttalelsen har ikke gått bra i Israel, noe som har fått Vladimir Putin til å be Bennett om unnskyldning i en telefonsamtale. Den israelske statsministeren har også akseptert unnskyldningen.

Ikke bare har Putin måttet beklage, det israelske utenriksdepartementet innkalte også Russlands ambassadør da de ønsket en forklaring på den kontroversielle uttalelsen.

Bennett brukte også sin samtale med den russiske presidenten til å be ham om å la ukrainske sivile bli holdt fanget ved det beleirede Azovstal stålverket for å få lov til å forlate.

Ifølge Benett lovet Putin at han ville sørge for at det skulle etableres en korridor som ville tillate sivile å forlate området på en trygg måte. Før samtalen med Vladimir Putin hadde den israelske statsministeren også snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy.

Les også

Putin hevner seg mot Danmark