Overvåking på soverommet avslører: Mannen gjør det samme i sengen hver kveld - nå vil kona skilles

11/07/2023 07:30

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En kvinne har fått nok av mannen sin gjennom 30 år fordi han behandler henne veldig dårlig. Men bare når han sover.

Ekteskap betyr et liv fullt av kompromisser, og det er ikke alltid lett å være to sammen til enhver tid.

Etter 30 års ekteskap har en kinesisk kvinne fått nok og ønsker nå å skille seg fra sin 60 år gamle ektemann med etternavnet Wu, skriver britiske Daily Mirror.

Kvinnen er vanvittig lei av at mannen triller rundt i sengen og slår og sparker henne når han sover.  Han har gjort det i flere år, og nå har det blitt så ille at hun ikke lenger vil være gift med ham - selv om han strengt tatt ikke kan hjelpe det.

Paret bor i byen Taichung vest på Taiwan, og problemer i ekteskapssengen oppsto for 10 år siden da mannen først begynte å snakke i søvne.

Men skravling var ikke det eneste som holdt kona våken. Fem år senere begynte mannen også å dele ut håndagn under dobbeltdynen, og slag og spark traff kona hver kveld.

Det er så ille at kona nå har fått besøksforbud mot mannen. I tillegg truet hun ham med skilsmisse hvis han ikke umiddelbart tillot seg å bli innlagt på en søvnklinikk.

Da mannen endelig tillot seg å bli innlagt på Kuang Tian General Hospital, viste det seg at han hadde en alvorlig søvnforstyrrelse.

På norsk kalles lidelsen REM-søvnatferdssyndrom, og det anslås at 0,5 prosent av den danske befolkningen lider av den spesielle søvnforstyrrelsen.

Kort fortalt er lidelsen at drømmepersonen lever ut sine drømmer fysisk, og slår ut, sparker, snakker eller roper i søvne.

Forstyrrelsen er ikke farlig for pasienten som ikke engang er klar over sine sovende vaner, men forstyrrelsen kan være en indikator på mer alvorlige lidelser, som narkolepsi eller Parkinsons sykdom.

Det finnes medisiner som kan lindre lidelse og voldelige anfall, men ellers kan du minimere problemet ved å endre søvnvaner eller sovestilling.

For kvinnen var det tydelig å se at hennes middelaldrende ektemann led av søvnforstyrrelsen, og legene har nå skrevet ut medisiner til ham som gir nattesøvn, slik at kona igjen kan ligge ved mannens side i ekteskapssengen - og sende skilsmissepapirene tilbake.