Plutselig måtte flyet snu: Folk tror ikke sine ører når de hører hvorfor

04/05/2024 20:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra det ene sekundet til det andre måtte flyet plutselig snu.

I løpet av påskeferien opplevde et Swiss Airlines-fly, en Airbus A330 på vei fra New York i New Jersey til Zürich, en uventet og dramatisk situasjon som sjelden forårsaker nødlandinger.

Vanligvis endres flyruter på grunn av tekniske problemer eller dårlig vær. Denne gangen var imidlertid omstendighetene annerledes.

Bare en time etter avgang, med 236 passasjerer om bord, bestemte kapteinen seg for å returnere til New York, hvorfra de nettopp hadde tatt av.

Årsaken til denne ukonvensjonelle avgjørelsen var et forsøk fra en passasjer på å gå inn i cockpiten, som krevde umiddelbar handling.

Dette er rapportert av det franske mediet france3-regions.francetvinfo.fr.

Ifølge Swiss Airlines skapte passasjeren forstyrrelse ved å oppføre seg høyt og aggressivt mot mannskapet, noe som førte til mindre skader på et av kabinbesetningsmedlemmene.

Denne hendelsen er en del av en urovekkende trend med mer aggressiv og voldelig oppførsel om bord på fly som har økt siden luftfarten ble gjenopptatt etter Covid-19-pandemien, ifølge CBS News.

Ved inngangen til 2023 var det allerede registrert over 600 slike saker i løpet av de tre første månedene.

Det er bemerkelsesverdig at piloten under hendelsen informerte kontrolltårnet om passasjerens eskalerende tilstand og uttrykte bekymring for potensiell aggresjon mot andre om bord.

Den raske beslutningen om å snu sørget for en sikker landing på flyplassen i New York like før klokken 23.00. 23.00, hvor den problematiske passasjeren ble pågrepet og siktet for å ha forstyrret flytransport og overfall.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.