Politibetjent dømt for å ha drept sin egen sønn: «Ok, jeg slår dem igjen». Å snakke vil ikke fungere, kanskje å slå vil»

08/11/2022 14:21

Sofie

Utland
Foto: Privat
8 år gamle Thomas døde etter at han ble tvunget til å sove i en iskald garasje. Hans egen far, en politimann, er blitt dømt for mord etter at gutten frøs ihjel.

17. Januar 2020 mottok Justyna Zubko-Valva en telefon som er enhver mors verste mareritt. 

Etter år med utrettelige kamper for guttene hennes, og en rekke forsøkt på å beskytte dem mot faren og kjæresten hans, opplevde hun sin verste frykt.

Denne ungen moren hadde kjempet lenge og hard.t de mange byråene som var blitt kontaktet for å beskytte guttene hennes hadde mislyktes. 

Thomas Valva døde av hypotermi, som er ekstrem nedkjøling, etter at faren hans tvang han til å sove i en iskald garasje. 

Guttenes far, Michael Valva, som inntil han havnet i fengsel var politimann i New York, er dømt for uaktsomt drap. Straffeutmålingen har ennå ikke funnet sted, men den tidligere politimannen risikerer mellom 15 og 25 års fengsel.  

Kjæresten til gutenes far, Angela Pollina, er også siktet for uaktsomt drap. Saken hennes har ennå ikke kommet for retten. Hun erkjenner ikke straffskyld. 

Sosialnytt skriver at tekstmeldinger mellom faren og kjæresten hans avslører hvordan hun gjorde Thomas (8) og hans 10 år gamle bror Anthony sinte fordi de var autister og led av inkontinens, det vil si at de ikke klarte å kontrollere urinen. 

Det var angivelig hans kjæreste Pollinas idé å forvise guttene til den kalde garasjen når de hadde “ulykker” og ikke kunne “nå” badet. Paret skal ha tvunget Thomas og Anthony til å sove i garasjen flere ganger over en periode på flere måneder. 

Etter en av guttenes små “ulykker” sendte Michael en tekstmelding til Pollina: “Ok, jeg slår dem igjen”. Å snakke fungere ikke. Kanskje et blodig ansikt vil gjøre det”, sto det i meldingen. 

I måndene før han døde av hypotermi, ble 8 år gamle Tommy utsatt for ubeskrivelige grusomheter, inkludert sult, juling og følelsesmessig mishandling. Likevel agrumenterte forsvaret “Til tross for foreldrenes mangler, ønsket ikke Michael at Thomas skulle dø.”