Politiet bekrefter sjokkfunn: Hadde over ti lik på kjøkkenet

10/09/2023 12:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mann er pågrepet etter at politiet fant minst ti lik på kjøkkenet hans.

Politistyrken i Rwanda fikk sitt livs sjokk etter å ha snublet over et mildt sagt skremmende funn.

Politiet har dermed pågrepet en mann i landets hovedstad etter å ha funnet minst ti lik i et hull på kjøkkenet hans.

Den mistenkte har tilstått sine forbrytelser og innrømmet at han lærte å drepe ved å følge kjente seriemordere, som i dagens samfunn har inntatt en spesiell plass i den sosiokulturelle orden som en paradoksal grensefigur.

For bare det siste tiåret har et stort antall seriemordere fått massiv medieoppmerksomhet og – i forlengelsen – blitt objekter for fascinasjon.

En fascinasjon som i dette tilfellet har fått fatale konsekvenser.

Etterforskningsteamet hevder at den mistenkte seriemorderen lærte å lokke ofrene hjem fra barer i en forstad til hovedstaden.

Og det er dessverre mange ofre.

Ifølge Ekstra Bladet melder lokale medier om over 10 drepte, mens en kilde fra etterforskningsteamet sier til det franske nyhetsbyrået at tallet kan være så høyt som 14.

Men først når rettsmedisinske eksperter har fullført sine undersøkelser vil det nøyaktige antallet ofre bli kjent.

Det sier den offisielle talsmannen for Rwandas byrå for etterforskning, RIB, Thierry Murangira, som også kan fortelle at mannen har vært inne tidligere.

- Den mistenkte ble først pågrepet i juli, da han ble mistenkt for blant annet ran og voldtekt. Han ble løslatt på grunn av mangel på bevis, legger talsmannen til.

Den mistenkte ble arrestert igjen tirsdag etter at politiet fortsatte å etterforske sakene han først ble pågrepet for. Dette førte til oppdagelsen av likene på kjøkkenet hans.

Murangira sier at den mistenkte har tilstått drapene.

Etterforskere sier at ofrene inkluderer både menn og kvinner.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.