Politiet har aldri sett det før: Tyvenes nye tyverimetode sprer seg

16/11/2023 12:00

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet har aldri sett det før.

En ny og uvanlig tyveribølge har rammet Danmark, hvor tyver har spesialisert seg på å stjele sidespeil fra luksusbiler.

Denne bemerkelsesverdige trenden begynte i Humlebæk på Nordsjælland og har nå spredt seg til Jylland – nærmere bestemt til Viborg.

I en periode fra søndag kveld til mandag middag ble det anmeldt ikke mindre enn 13 tyverier av sidespeil fra 13 ulike adresser i Viborg. Bilene som ble stjålet tilhører merker som Tesla, Mercedes, Audi og BMW.

Peter Søndergård, politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg, uttrykker sin forundring over denne uvanlige hendelsen.

Han legger heller ikke skjul på at han aldri har opplevd noe lignende: «Jeg kan ikke huske at vi har hatt et slikt raid», sier Peter Søndergård til TV Midtvest.

Annerledes er situasjonen hos politiet i Nordsjælland, hvor det ble anmeldt fire tilfeller av stjålne sidespeil og to tilfeller der kun glasset var fjernet i Humlebæk.

I ett av tilfellene ble en person frastjålet sidespeil fra begge bilene sine.

Nordsjællands politi etterforsker i skrivende stund saken for fullt. Kommunikasjonssjef Mikkel Thrane sier rett ut at de jobber med å finne en systematisk tilnærming til tyveriene.

I tillegg til det oppsiktsvekkende utvalget av gjenstander for tyveriet, er det bemerkelsesverdig at tyvene utelukkende har rettet seg mot luksusbilmerker som BMW, Mercedes-Benz og Land Rover:

"Vi er i ferd med å se om vi kan finne noe overvåking. Vi vil selvfølgelig gjerne snakke med folk hvis det er noen som har sett noe. Ellers vil vi se på om det er noe system i det", fastslo Mikkel Thrane ifølge Ekstra Bladet.