Politiet knuser 1069 Bitcoin-gruver med en veitromle

20/07/2021 08:54

Emma Sletta

Utland
Så mange som 1069 såkalte Bitcoin-gruverigger ble ødelagt av politiet med en veitromle.

Malaysiske myndigheter beslagla så mange som 1,069 Bitcoin gruverigger, som de senere plasserte på en parkeringsplass på en politistasjon. De brukte deretter en veitromler til å ødelegge dem. Saken ble gjennomført i samarbeid mellom politiet i byen Miri og energiselskapet Sarawak Energy.

Politimester Hakemal Hawari sa til CNBCat de beslagla de mange gruveriggene da eierne angivelig stjal strøm for 12,6 millioner dollar fra Sarawak Energy.

En video av politiet som ødelegger de mange gruveriggene har blitt delt av lokale medier Dayak Daily. Etter at videoen ble delt, har den gått viralt på sosiale medier.

På grunnlag av et tips konfiskerte myndighetene på øya Borneo de mange gruveriggene i seks separate razzi mellom februar og april. Totalt har politiet beslaglagt utstyr til en verdi av nesten 8 millioner kroner.

Politiet bestemte seg for å ødelegge IT-utstyret, i stedet for å selge det, noe som ble gjort i samsvar med en rettskjennelse. Andre land, inkludert Kina, har tatt en anderute og solgt beslaglagt utstyr.

Hakemal Hawari sa også til CNBC at makttyveriet har ført til at tre hus har brent ned. På samme måte bekreftet han at det ikke er andre aktive Bitcoin-gruver for øyeblikket.

Bitcoin-gruvedrift er en energiintensiv prosess som skaper nye Bitcoins. Når du "miner", betyr det å bruke en dataenhet for å løse komplekse matematiske problemer.

Når de spesialiserte enhetene løser problemene, låser den opp nye tokens og verifiserer nye transaksjoner. Men å betjene disse enhetene med full effekt krever mye strøm, og det kan lett sette et lokalt strømnett i fare.

Det er ikke ulovlig å "utvinne" Bitcoins og annen kryptovaluta i Malaysia, men det er strenge lover i forhold til strømforbruk. Hvis du manipulerer strømforsyningsledninger, kan du straffes med en bot på opptil 150.000 kroner og fengsel i fem år.

Cambridge Center for Alternative Finance anslår at omtrent 3.44% av all Bitcoin-gruvedrift finner sted i Malaysia. Dette plasserer landet blant de ti landene der bitcoins er 'gruver' mest.

Åtte personer er pågrepet i forbindelse med gruvedriften i Miri, og seks personer er siktet for å ha stjålet strøm, opplyser Hakemal Hawari. Den tiltalte vil bli fengslet i åtte måneder og bøtelagt opp til 12.000 kroner per person.