Politiet tilsvines etter voldelig behandling av 8 år gammel gutt: Hadde stjålet for 20 dollar

25/04/2022 08:49

Emma Sletta

Utland
Foto: @HunddoHefner/Twitter
Foto: @HunddoHefner/Twitter
En video som viser en åtte år gammel gutt som blir tvunget inn i en politibil, har sjokkert sosiale medier.

 

Videoen, som ble filmet av vitnet Kenneth Jackson, viser gutten skrikende og gråtende mens Syracuse-politibetjenter satte ham i bilen fordi han angivelig hadde stjålet en pose Doritos fra en butikk i nærheten.

Videoen fikk så mye oppmerksomhet at Syracuse Police ble tvunget til å slippe Bodycam-opptak tatt under episoden, som de mener viser "en mer avrundet historie."

Facebook- og Twitter-brukere fant Jacksons video, som viser offiserene som holder gutten i armene mens de tvinger ham inn i bilen, forferdelig å se på.

Jackson syntes også det var trist å se, fordi han ikke kunne forstå hvorfor gutten ble ført bort.

"Hva driver dere med?", spør Jackson.

"Gjett hva jeg holder på med," svarer en av offiserene.

Offiserene forklarer deretter at gutten ble tatt for å stjele, som Jackson sier det fortsatt ikke gir dem rett til å behandle ham som en morder.

"Hvis han har stjålet noen sjetonger, skal jeg betale for dem! La meg betale for dem, bare la ham være i fred!" Han er bare et barn!», sier Jackson.

Bodycam-opptakene, som de ble tvunget til å publisere, viser at det faktisk var tre barn involvert, og at offiserene kjørte gutten hjem, hvor de snakket med faren hans.

Foto: @HunddoHefner/Twitter

Visepolitisjef Joe Cecile sa at "opptakene er vanskelige å se", men han sa at offiserer tok seg tid til å snakke med guttens far om viktigheten av at han holdt seg på høyre side av loven.

Ifølge USA Today har Syracuse Police og byens ordfører bekreftet at de likevel vil etterforske handlingene til de involverte offiserene. 

New York Post la til at guttens far, Anthony Weah, ble sjokkert etter å ha sett opptakene, og at han ønsker å sende inn en klage.

– Hvorfor behandler politiet et barn på den måten? Det handler om en pose chips for 3 dollar, sa Weah.

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.