Politimann ville ikke at denne videoen skulle bli offentliggjort

08/03/2018 15:30

Anniken Hauge

Utland
Se videoen nederst i artikkelen.
Se videoen nederst i artikkelen.
En amerikansk politimann prøvde å unngå at opptakene fra kameraet hans i frontruten ble offentliggjort.

En ung kvinne har saksøkt en politibetjent i delstaten Tennessee i USA etter hun ble stoppet av en patruljebil - angivelig for ikke å ha på sikkerhetsbelte - og deretter kroppsvisitert og etter utsagn befølt. Det skriver Newsweek.

Patricia Aileen Wilson ble stoppet på motorveien, og betjenten beordret henne til å stige ut av bilen i feltet ved siden av motorveien. Episoden ble fanget av politibilens fronrutekamera og er siden sett av tusenvis av mennesker.

I klippet hører man Patricia fortelle at hun hverken har tatt narkotiske stoffer eller drukket, men det stopper ikke politimannen fra å kroppsvisitere henne. Ifølge Patricia Aileen Wilson var det i denne forbindelse betjenten Isaiah Lloyd tok på henne mellom bena hennes og på rumpa mens han helt inntil henne.

Han holdt dessuten på hoftene hennes og dro fingrene sine langs innsiden av bukselinningen hennes. 

Lloyd ba henne deretter om å løfte opp t-skjorten for å bevise at hun ikke hadde ulovlige stoffer i bh-en. Kort tid etter lot han henne kjøre videre, men tre timer senere ble hun stanset av sammen politimann igjen.

Han hadde parkert i nærheten av Wilsons hjem. Da hun passerte ham i bilen sin, gasset han på og viste tegn til at hun skulle stoppe nok en gang. Denne gangen hadde hun de to barna sine på tre og åtte år med seg i bilen.

Etter Isaiah Lloyd fikk øye på barna, forklarte han henne at denne gangen hadde stoppet henne fordi rutene var for mørke. Han lot henne slippe med en advarsel.

Patricia Aileen Wilson har gått til sak mot betjenten for å ha befølt henne. I forbindelse med saken nektet Isaiah Lloyd først å frigi videoen fra patruljebilen sin, men den ble til slutt offentliggjort mot hans vilje.

Isaiah Lloyd forsvarer seg med at han hadde grunn til å tro at den unge kvinnen hadde ulovlige stoffer i bilen og at han derfor var nødt til å kroppsvisitere henne. 

Se klippet nedenfor.