Professor undres: "Corona er ikke Ebola"

30/11/2021 10:02

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Professoren tviler på om omicron er så farlig som antatt.

Den nye koronamutasjonsomicronen har allerede delt meningene blant helsepersonell og mennesker ellers. Noen tror at den kan avslutte pandemien ved å øke naturlig immunitet.

Andre tror derimot at infeksjonen nå vil bli enda mer sårbar, og dermed forlenge den mørke tiden med restriksjoner og potensielt en tredje nedstengning.

Nå kommer en professor med et spark inn i debatten, som er publisert i Daily Mail.

Angus Dalgleish er nervøs for hvordan britiske ministre har reagert på den nye varianten. Angus opplevde en "kjent, synkende følelse".

Angus tviler på om gjeninnføringen av dagens restriksjoner er gjort på riktig grunnlag.

«Ja, det er fortsatt mye vi ikke vet om Omicron, men de tidlige tegnene er tydelig oppmuntrende. Mange pasienter har angivelig kommet seg raskt etter det som har vært svært milde symptomer. Sør-Afrika, hvor varianten stammer fra, har i stor grad unngått panikk. En tysk epidemiolog, professor Karl Lauterbach, som stiller som tysklands neste helseminister, har til og med sagt at en mild belastning vil være en tidlig julegave,» sier han og fortsetter:

«Gitt alt dette, hvor mye kan regjeringens haukaktige tilnærming virkelig rettferdiggjøres?»

Professoren mener derfor at slike drastiske tiltak ikke må brukes nå.

«Men vi må gå videre. Vi har ikke å gjøre med Ebola, som dreper opptil 90 prosent av dem den infiserer, men et virus funnet i en studie ved Cambridge University i fjor sommer - takket være vaksinasjoner og bedre behandlinger - for å ha en infeksjonsdødelighet på bare 0,085 prosent.»