Putin har snakket

04/03/2022 07:50

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putin uttaler seg om krigen i Ukraina, og fortsetter å hevde at alt går etter planen.

Krigen fortsetter å rasere i Ukraina, og Russlands president Vladimir Putin har tilsynelatende ingen intensjon om å trekke sine styrker ut av landet.

Tvert imot, tidligere på torsdag, i en telefonsamtale med Frankrikes president Emmanuel Macron, forklarte han sin intensjon om å overta hele landet.

Han uttalte også at det bare vil bli verre for ukrainerne hvis de ikke er villige til å godta den russiske presidentens vilkår.

På torsdag holdt Vladimir Putin også en tale til sikkerhetsrådet, der han blant annet uttalte at han ikke er villig til å gi slipp på sin tro på at russere og ukrainere er ett folk.

«Jeg vil aldri gi opp min tro på at russere og ukrainere er ett folk [...], men måten kampen pågår viser at vi kjemper mot nynazister,» sa han.

Videre hevdet han også i en tale at Ukraina bruker sivile og utlendinger som «menneskelige skjold» i kampen mot russiske styrker i landet.

I tillegg hevdet Vladimir Putin at de mange sivile dødsfallene i Ukraina ikke er forårsaket av russiske soldater, men av «de ukrainske nazistene».

«Våre soldater og offiserer prøver å forhindre sivile tap og lider til og med tap,» sa han.

"Russiske soldater og offiserer oppfører seg modig. Som ekte helter. Våre væpnede styrker forstår helt hva de kjemper for og vet at de har rett. De gir sine liv for å redde sine medsoldater. I kamp viser våre væpnede styrker og Donbas-militsen heltemot."

På samme måte sa den russiske presidenten også at den «spesielle operasjonen» går etter planen.

"Spesialoperasjonen i Ukraina går etter planen og i full overensstemmelse med tidsplanen. Alle oppgaver tildelt under spesialoperasjonen i Ukraina vil bli utført med hell."

På slutten av talen holdt Putin et øyeblikks stillhet for Russlands ofre.