Putin med uhyggelig trussel: Vil bruke atomvåpen før året er omme

22/06/2022 11:28

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russlands president har truet med å bruke et av verdens mest destruktive våpen før året er omme.

På tirsdag snakket Russlands president Vladimir Putin ut om det nyutviklede ballistiske missilet «Satan 2».

Missilet er i stand til å bære så mange som 10 atomstridshoder og har en rekkevidde på 17.700 kilometer, noe som betyr at den kan nå nesten alle land på jorden hvis den skytes innenfor Russlands grenser.

Offisielt kalles det SARMAT RS-28, og det er ifølge Putin overlegen våpnene i alle andre land.

Akkurat nå blir det testet av det russiske militæret, men det tar kanskje ikke lang tid før det brukes mot mennesker.

Den skriver Unilad at Putin har indikert i et intervju på tirsdag, der han uttalte at "det er planlagt at det første av disse kompleksene vil bli brukt i kamptjeneste innen utgangen av året".

Hva presidenten mente med det, kan vi bare grue oss til, men det er absolutt ikke første gang at den kontroversielle og hatede presidenten åpent truer vestlige land.

Kort tid etter invasjonens begynnelse 24. februar truet presidenten dermed NATO med 'enestående konsekvenser' dersom andre land blandet seg inn. Den gang ble det også tolket som en trussel med atomvåpen.

Senest har Putins nære allierte, tidligere KGB-spion og nåværende medlem av Russlands sikkerhetsråd Nikolai Patrushev, truet Litauen og dets innbyggere over et forbud mot å transportere sanksjonerte varer gjennom Litauen til den russiske enklaven Kaliningrad.

"Konsekvensene vil ha en alvorlig, negativ innvirkning på litauens folk," sa han.