Russiske medier: Global matkrise er et mål

22/06/2022 10:17

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har flere strategier mot Ukraina.

Krigen i Ukraina har lagt press på energi- og matvareprisene. De aller fleste kan føle det. Flere har til og med diskutert om en global matkrise faktisk er et mål for Putin.

Russland er for tiden underlagt noen svært tøffe sanksjoner som følge av krigen, og en måte å kvitte seg med dem på, ifølge Margarita Simonjan, er å fortsette å blokkere ukrainske havner.

Margarita Simonjan er sjefredaktør for de statskontrollerte russiske mediene RT.

Uttalelsen kom i årets utgave av St. Petersburg International Economic Forum, hvor Simonyan sa fra scenen at hun har hørt flere mennesker i Moskva si at "alt vårt håp ligger i hungersnød".

– Det skal forstås slik: Det betyr at hungersnøden vil begynne nå, og de vil oppheve sanksjonene og bli venner med oss, fordi de vil innse at det er nødvendig, forklarte Margarita Simonjan, ifølge Forbes Magazine, til TV 2.

Hvis sjefredaktøren skal tros, er strategien nøye planlagt og bevisst,

Siden begynnelsen av krigen i Ukraina har Russland blokkert eksporten av rundt 20 millioner tonn korn fra Ukraina. Det er åpenbart en voldelig størrelse, som kan føles over hele verden.

Spesielt i de landene som importerer en stor del av kroneforbruket fra Ukraina.

Matsituasjonen har fått FN til å advare om at deler av kloden kan bli rammet av en matkrise – ikke minst Afrika, som ifølge FN står overfor den verste humanitære krisen siden andre verdenskrig.

 

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.