Rebecca advarer mot solkrem etter at hennes 14 måneder gamle datter endte på sykehuset

21/05/2017 11:30

KC

Utland
14 måneder gamle Kyla etter å ha brukt solkremen.
14 måneder gamle Kyla etter å ha brukt solkremen.
Rebecca Cannon på 32 år hadde glemt solkrem da hun for noen uker siden var på besøk hos søsteren sin. Derfor lånte hun en krem og smurte den 14-måneder gamle datteren sin inn i den fra topp til tå. Men det gikk helt galt.

Rebecca Cannon har delt en advarsel på Facebook etter at hennes lille datter fikk en så kraftig reaksjon av solkremen at hun ble sendt rett på sykehuset.

Det hele startet som et hyggelig besøk på en overskyet dag hos Rebecca Cannons søster i New Foundland i Canada på en overskyet dag. Da den 32-årige moren oppdaget at hun hadde glemt å ta med solkrem til datteren lånte hun noe av søsteren – men det skulle hun andri ha gjort.  

Etter å ha sprayet den på sine egne hender smurte Rebecca Cannon solkremen med faktor 50 på 14-måneder gamle Kylas ansikt. Men etter kort tid begyndte den lille jentas ansikt å bli rødt og hovent, forteller Rebecca Cannon til Today.com.

Og neste morgen hadde det blitt ennå verre: Lille Kylas ansikt var illrødt og fyllt med smertefulle blemmer.

Noe i solkremen hadde fått den lille jentas hud til å reagere kraftig.

Rebecca Cannon kjørte øyeblikket datteren sin på sykehuset hvor hun fikk diagnosen annengradsforbrenning. Men Cannon hadde vanskeligheter med å svare på hva det var som hadde gitt datteren forbrenningen – siden hun hadde hatt både solkrem og solhatt på hele dagen. 

- Hun var den eneste som hadde på solkrem, og hun var også den eneste som var brendt, sier Rebecca Cannon til Today.com.

Legene skrev ut lindrende krem, men det gjorde bare den lille jentas hud ennå verre. Så derfor tok mammaen henne med til en hudlege, som så konstanterte at det var snakk om en kjemisk forbrenning. Det var rett og slett noe i solkremen som hadde fått Kylas hud til å hovne opp og få blemmer. 

Etterpå har Rebecca Cannon vært i dialog med produsenten av solkremen. Banana Boat har tilbudt henne en refusjon, og har lovet å teste solkremen - Banana Boat Kids Sunscreen Spray SPF 50 for å finne ut av hva som var skyld i reaksjonen. 

Men bedriften understreker at solkremene deres alltid har en nøytral pH-verdi – noe som betyr at de trygt kan brukes på menneskehud og ikke kan føre til kjemiske forbrenninger. 

Today.com har snakket med en lege som forklarer at det kan ha vært alkohol eller c-vitamin i solkremen, og at det er dette som har irritert huden. 

- Det kan rett og slett dreie seg om en reaskjon på at huden ble irritert. Det er ikke nødvendigvis noe unikt i dette produkten som har forårsaget det, sier lege Adam Friedman til Today.com.

Mor og datter.

Han anbefaler at barn bruker solkrem med de mineralske filtrene titanium dioxide og sink oxid fram til de er 4-5 år gamle.

- Siden det er unike biologiske forskjeller fra de ulike aldersgruppene, så finnes det spesifikke solkremer tilpasset forskjellige aldre. Små barns hud er mye mer irritabel, forklarer Adam Friedman.

Han roser samtidig Rebecca Cannon for å ha smørt Kylas hud så godt inn og for at hun dekket henne til med klær og solhatt. Hun gjorde det helt rette. 

Adam Friedman minner dessuten om at solkrem som en tommelfingerregel skal påføres hver annen time.

To uker etter den ubehagelige hendelsen har Kyla fått det bedre, men hun er fortsatt ikke helt frisk.

Ansiktet hennes er fortsatt rødt og hovent, men blemmene er ikke like voldsomme. Rebecca Cannon håper at andre foreldre kan få noe ut av historien hennes.

- Jeg hadde aldri trodd at dette vill henne meg. Jeg ønsker bare at folk skal være ekstra påpasselige og undersøke produktene før de bruker dem på barne deres, forteller hun.

Les hele Rebecca Cannons advarsel nedenunder.