Redningshund gjorde vilt funn under øvelse som fikk redningsmannskapet til å måpe

21/02/2018 16:30

Anniken Hauge

Utland
Foto: Woodland Mountain Rescue Team
Foto: Woodland Mountain Rescue Team
En redningshund klarte seg særdeles godt da den skulle finne en forsvunnet person i skogen under en øvelse.

Hunder har en helt fenomenal luktesans.

Der vi mennesker kun kan lukte det som umibbelbart omgir oss – om det er en bæsjebleie eller mat i en gryte – så kan hundens snute fange opp tusenvis av lukter.

Det er nettopp derfor visse hunder med den rette treningen kan bruke snutene og blant annet finne frem til mennesker begravet under tonnevis av murstein, dybt under havoverflaten eller langt inne i skogen.

Og det var nettopp i skogen den kommende redningshunden Scout gjorde et uvanlig funn da den var på øvelse om kvelden, skriver Telegraph. 

Scout er under trening og i ferd med å bli opplært til spor- og redningshund av Woodland Mountain Rescue Team. De er en frivillig redningstjeneste i det store natur- og skogområde ved Peak District i Yorkshire i England.

I går kveld skulle Scout på øvelse i skogen, hvor hunden fikk i oppgave å spore opp og snuse seg frem til en forsvunnen person som var en av redningsmannskapets frivillige som hadde gjemt seg i skogen.

Hunden Scout gjorde et helt spesielt funn under en øvelse i skogen. Woodland Mountain Rescue Team

Men hunden fikk ferten av noe annet, som senere viste seg å gi ham en god klapp på ryggen. For langt inne i skogen fant Scout et par som hadde gått sge vill og ikke hadde noe lommelykt til å lyse opp i mørket og orientere seg med. Det fikk Scout til å reagerere med en gang.

- Scout løp tilbake til hundeføreren for å gi signal om at han hadde funnet noen som hadde forsvunnet. Føreren og hunden hjalp deretter paret ut og skogen og i sikkerhet, skriver redningstjenesten i et innlegg på Facebook. Og selv om Scout fortsatt er under trening, så venter det nok en ekstra godbit etter gårsdagens suksess.

- Det tar to til tre år å bli redningshund. Scout har et år igjen før han skal ut i tjeneste, men det er akkurat det han gjorde i går han skal kunne når han er ferdig, understreker redningstjenesten på Facebook. Og ikke nok med det. For etter å ha reddet det fortapte paret ut av skogen, så vendte Scout tilbake for å finne den forsvunnede personen som hunden hadde til formål å finne under gårsdagens trening.

- Han hadde en veldig god dag i går, og dermed skal vi også huske å si takk til den frivillige personen som måtte bli litt lengre ute i går, forteller Woodland Mountain Rescue Team i presseuttalelse.