Ruller ut ny type COVID-19-vaksine: For å motvirke vaksineskepsis

22/02/2022 08:01

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Millioner av doser er kjøpt, som vill komme i to etaper.

Tyskland vil tilby den tyske befolkningen en ny proteinbasert COVID-19-vaksine som kan sammenlignes med konvensjonelle influensavaksiner denne uken i håp om å overbevise betydelige minoriteter som forblir skeptiske til den nye mRNA-teknologien som brukes i de mest brukte covid-19-vaksinene.

Om lag 1,4 millioner doser av Nuvaxovid-vaksinen utviklet av det amerikanske bioteknologiselskapet Novavax skal ankomme Tyskland denne uken, bekreftet landets helseminister Karl Lauterbach fredag, ifølge Guardian.

Ytterligere millioner doser skal ankomme den påfølgende uken, med den tyske regjeringens totale ordre for året 2022 på totalt 34 millioner doser.

Novavax' vaksine har så langt bare blitt brukt i Indonesia og Filippinene, men den ble faktisk tillatt for bruk i EU i desember i fjor.

Vaksinen venter fortsatt på godkjenning i USA, da det fortsatt er noen bekymringer for selskapets produksjonskapasitet.

I motsetning til de nye mRNA-vaksinene produsert av Pfizer/BioNTech og Moderna eller viral vektor produsert av AstraZeneca og Johnson &Johnson, er Nuvaxovid en proteinunderenhetsvaksine.

Den inneholder en ikke-smittsom komponent på overflaten av Sars-CoV-2-viruset, noe som induserer en beskyttende immunrespons når kroppens immunceller kommer i kontakt med det.

Novavax kunngjorde i juni i fjor at vaksinen hadde vist seg å være mer enn 90% effektiv mot symptomatiske infeksjoner med Alfa-varianten, i en studie av nesten 30 000 frivillige i USA og Mexico.

Selskapet sier at produktet er tilsvarende effektivt mot Delta- og Omikron-variantene, spesielt etter at et boosterskudd er arkivert seks måneder etter den andre pluggen.

Tysklands Paul Ehrlich Institute bemerker at data som beviser vaksineeffektivitet mot mer smittsomme varianter forblir begrenset.