Russland avslører: Dette er målet for den andre fasen av krigen

25/04/2022 08:18

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har et klart mål for den andre fasen av krigen.

De siste to månedene har det vært krig i Ukraina. Det har kostet mange militære og sivile liv og sendte enda flere på flukt fra de forferdelige scenene. Motstanden har uten tvil vært større enn Putin forventet.

Derfor har Russland også måttet omstrukturere sin strategi underveis, slik at den ble tilpasset situasjonen.

Den andre fasen av krigen er i gang, og målet for Russland er ganske klart: det ønsker full kontroll over både Øst- og Sør-Ukraina. Det sier den russiske generalen Rustam Minnekayev til russiske statsmedier, ifølge TV 2.

– Det vil sikre en landkorridor til Krim-halvøya, samt påvirke viktige deler av den ukrainske økonomien, forklarer Minnekayev.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kunngjorde tidligere denne uken at Russland hadde begynt den andre fasen av det russerne fortsetter å beskrive som en «spesiell militær operasjon» i Ukraina.

Han forklarte at den andre fasen ville være «et svært viktig øyeblikk» i krigen, men ville ikke gi detaljer om dette. På slutten av første fase ble det sagt at russerne nå ville fokusere innsatsen på å "frigjøre" Donbas-regionen i Øst-Ukraina, men planen går nå lenger enn det.

Men hvis du skal tro Anders Puck Nielsen, militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, kan du ikke utvetydig vite om de siste uttalelsene kan tas for gode varer.

– Russerne har mange forskjellige mulige mål. Akkurat nå er det veldig klare målet Donbas, fordi det er det Putin har sagt offisielt, så det må være minimumskriteriet. Hva blir mulighetene, tror jeg, vil bli tatt som det kommer, sier Anders Puck Nielsen.