Sara ble fløyet til sykehus etter benbrudd: 2 uker senere finner hun dette brevet i postkassen

26/07/2022 08:32

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Da 44 år gamle Sara Brodin Söderlund var på skiferie i Sälen i 2017, skjedde det som mange frykter i skibakken.

Hun kolliderte med en annen skiløper og brakk beinet. Smertene var enorme og Sara kunne ikke bevege seg, noe som betydde at hun måtte hentes med helikopter og tas med til nærmeste sykehus i Mora.

To uker senere lander et brev fra Dalarna County i Saras postkasse - en faktura som hun ikke hadde forbedret seg på.

Sara Brodin Söderlund pådro seg et dårlig benbrudd på en skiferie med sitt arbeid i Sälen i Sverige. Etter en kollisjon med en annen skiløper falt hun til bakken og kunne ikke bevege seg.

"Det gjorde så vondt. Det var helt forferdelig," sier Sara til Expressen.

En snøscooter kom raskt til stedet og brakte Sara til et helikopter som ventet ved foten av bakken. Hun ble deretter fløyet til Mora og operert raskt. Etter to dager på sykehuset måtte Sara overføres til et annet sykehus nærmere hjemmet sitt. Sara hadde fløyet til Jönköping og deretter med ambulanse til Värnamo, hvor hun ble varmt mottatt.

Foto: Privat

Etter flere dager med omsorg og ulike reiser gjennom landet, hadde Sara forventet at hun skulle betale for seg selv. Men da hun fikk regningen fra Dalarna County, fikk hun et sjokk.

– 200 kroner for en uke til på Värnamo sykehus med døgntjeneste fra sykepleiere, leger, renholdere og fysioterapeuter, jeg er helt «starstruck» av den medisinske behandlingen jeg har opplevd. Organisasjonen, kvaliteten på omsorgen, teamarbeidet, kompromissløs omsorg fra sykepleiere som ga meg smertelindring, små hyggelige samtaler, ler, hentet melk til kaffen og fikset det matte håret mitt, ekstra is for kneet og tok vare på mitt, som dukket opp på ryggen min, skrev Sara på sin Facebook-side, der hun delte bildet av fakturaen.

Ved å dele sin erfaring på Facebook ønsker Sara å vise sin takknemlighet for et helsevesen som hun mener blir kritisert altfor ofte.

– Vi må sørge for at disse menneskene får det de fortjener. Jeg vet ikke om jeg ville være i stand til å administrere jobbene deres, de er utrolige. Jeg kunne ikke ha gjort jobben deres, sier hun.

Foto: Privat