Se videoen: Spekkhogger oppdaget nær dansk strand

28/07/2021 08:49

Emma Sletta

Utland
Rasmus må i den grad ha spærret øynene opp da han så en spekkhogger i dansk farevann.

Det er ikke et syn som de fleste dansker forventer å se, men et slikt syn fik Rasmus Hald og noen andre mandag kveld da de var øst for Skagen.

Rasmus Hald har en populær profil på Facebook, der han deler ord og bilder om livet som fisker. Mandag var han derfor vitne til noe spesielt syn. Her brøt en spekkhogger vannbordet og dukket opp.

Spekkhoggerne er ikke ukjente syn i Danmark, men svært sjeldne. De har vanligvis blitt sett på Nordjylland, slik tilfellet var med mandagens spekkhogger, som ble sett øst for landets nordligste punkt Skagen.

Heldigvis var Rasmus Hald til stede. Det var imidlertid nære på at han ikke hadde mottatt en video av synet, sier han i innlegget sitt på Facebook.

I Nordjylland

«Spekkhoggershow øst for Skagen i kveld», skriver fiskerne Rasms Hald - før han fortsetter:

"Og jeg gikk tom med både kamera og telefon for å vise dere det. Fant raskt ut at video var den beste, så frem med telefonen, og så filmet jeg ellers løs og fikk alt filmet perfekt!

Det viste seg imidlertid at det ikke var fullt så perfekt som han trodde i utgangspunktet.

"Bortsett fra at jeg bare tok ett bilde i stedet for en film!"

Heldigvis var han imidlertid ikke det eneste kameraet rettet mot det sjeldne synet, og derfor har han nå lagt ut en video på sin Facebook-side. Du kan se det her: