Seksåring slått i timevis og 11-åring torturert i hjel: Stjal mat fra sjefen

22/07/2022 09:07

Emma Sletta

Utland
OBS: Arkivfoto / Foto: Shutterstock
OBS: Arkivfoto / Foto: Shutterstock
En forferdelig sak har sett dagens lys.

Selv om det er helt utenkelig å sette barn i arbeid i dagens Danmark, er det dessverre ikke uvanlig i mange andre land i verden.

Således, i det asiatiske landet Pakistan, er barnearbeidere utbredt, og det er ikke uvanlig for for eksempel fattige familier å la sine barn jobbe for rike familier for å tjene til livets opphold.

To av disse barnearbeiderne har lidd en forferdelig skjebne i et velstående nabolag i byen Lahore i Pakistan.

De er en 11 år gammel gutt og hans seks år gamle yngre bror, som begge har blitt utsatt for juling og tortur av arbeidsgiveren i flere måneder, noe som nå har ført til at 11-åringen har mistet livet.

Det skriver Vice.

Ifølge media har de to barna jobbet for den rike familien i noen måneder, og de har ofte blitt slått på grunn av inkonsekvente forskjeller, men her om dagen endte det helt feil, da de to barna stjal mat fra familiens kjøleskap.

Begge barna ble slått i flere timer som straff, og skadene på 11-åringen var så alvorlige at han mistet livet, mens seksåringen heldigvis overlevde.

Dødsfallet ble oppdaget da det lokale sykehuset meldte om hendelsen, ifølge lokalt politi.

– Jeg svarte på en klage fra et sykehus om at de hadde mottatt liket av et barn som bar tegn på tortur, forklarte en lokal offiser ved navn Amanullah, og la til at tre av fem mistenkte i saken var i politiets varetekt.

"To av de tiltalte brakte ham inn [til sykehuset]," har Amanullah, som har bedt om å bli henvist til bare ved fornavn fordi han ikke har lov til å kommentere saken, forklart.

Barnas foreldre er fortsatt ikke informert, da de ikke svarer på politiet og myndighetenes henvendelser.

I Pakistan er det ulovlig for barn under 14 år å arbeide, men det anslås at rundt 12,5 millioner barn under 14 år fortsatt jobber i fabrikker, landbruk og private familier rundt om i landet.